Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підсумки соціально-економічного розвитку району за 2013 рік та завдання на 2014 рік

    Підводячи підсумки соціально-економічного розвитку району за 2013 рік слід зазначити, що всі галузі господарського комплексу району працювали прогнозовано, діяльність органів влади була спрямована на виконання основних завдань та показників, визначених Програмою економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2013 рік. Забезпечено зростання обсягів реалізації промислової продукції та продукції рослинництва, вживалися заходи щодо економії паливно-енергетичних ресурсів, покращення матеріально-технічного стану соціально-гуманітарної сфери.

    Разом з тим, не всі проблеми були вирішено. Існує заборгованість з оплати праці та сплаті Єдиного соціального внеску, зменшено виробництво тваринницької продукції, через відсутність фінансування не проводилися роботи щодо газифікації населених пунктів району тощо.

    Промисловість

    Промисловими підприємствами району за 2013 рік реалізовано продукції, здійснено робіт і послуг на суму 332,6 млн.грн., що становило 0,6% від загальнообласного обсягу реалізації промислової продукції. Протягом минулого року питома вага району зросла на 0,2%.

    Завдяки розширенню облікового кола промислових підприємств обсяги реалізованої продукції зросли на 54%, а в розрахунку на одного мешканця - на 56% до рівня 2012 року.

    Призупинення діяльності ПАТ «Первухінський цукрозавод» негативно вплинуло на збереження робочих місць на підприємствах галузі. Проблема частково вирішена за рахунок їх збільшення на: ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор», ТОВ «Компанія Укрнафтомаш», ПАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» та ТОВ «ЛЕКОРНА».

    Серед інших проблем, які не були вирішені в 2013 році - ліквідація боргів з оплати праці. Одне підприємство УВП УТОС станом на 01 січня поточного року мало заборгованість у сумі 5 тис.грн., що на 20 тис.грн. менше, ніж на відповідну дату попереднього року.

    На реалізацію заходів з енергозбереження промисловим комплексом району спрямовано понад 700 тис.грн. Всього за рік обсяги інвестицій в основний капітал по галузі склали 8,5 млн.грн.

    В цілому галузь працює рентабельно. Сума одержаного прибутку в 2,5 разів перевищує збиток, який отримали окремі підприємства.

    Завдання до кінця року - зберегти позитивну динаміку щодо обсягів реалізації товарної продукції та забезпечити підвищення рівня заробітної плати в галузі.

    Агропромисловий комплекс

    Сільськогосподарським виробництвом займалося 122 господарства, з яких 20 - великотоварних агроформувань та 102 середніх і малих фермерских господарств.

    Торік майже на 10% зросли обсяги фінансування витрат на придбання нової сільськогосподарської техніки та обладнання. На вказані цілі аграріями району залучено 33,7 млн.грн.

    Рослинництво

    З метою раціонального використання земель та їх охорони господарства району застосовували енергозберігаючі технології обробітку ґрунту, що дозволили краще його підготувати, зберегти вологу, суттєво зменшити дію механізмів на структурність ґрунтів.

    Особлива увага приділялася правильному розташуванню культур по попередниках, що послаблює негативний вплив на ґрунти. У структурі посівних площ зернові культури склали 54% орної землі, що відповідає рекомендованим нормам. Разом з тим, посіви соняшнику (17%) на 8% перевищують, а посіви цукрових буряків (0,2%) та кормових культур (5%) менші, ніж нормативи.

    Вжиті заходи дозволили збільшити виробництво зернових та зернобобових культур на 46,5 тис.т, або 35% до показників за 2012 рік. При цьому врожайність також зросла на 10,4 ц/га, або 31%.

    Валове виробництво соняшника зросло на 25%, сої залишилося на рівні минулого року. При цьому врожайність названих культур зросла на 22% та 3% відповідно.

    Під урожай 2014 року посіяно 23,1 тис.га озимих культур. Посіви проведено високорепродукційним насінням та їз застосуванням мінеральних добрив майже по всій площі посіву.

    Завдання до кінця року - збільшення обсягів виробництва продукції сільського господарства з урахуванням забезпечення потреб району та можливості її реалізації за його межами.

    Тваринництво

    У галузі тваринництва покращилася ситуація за окремими показниками.

    По всіх категоріях господарств виробництво молока зросло на 11%, яєць - на 0,6%, м’яса - скоротилося на 6%.

    За минулий рік вироблено 15,9 тис. тонн молока, м’яса - 2,8 тис. тонн, яєць - 5,8 млн. штук.

    Станом на 01 січня 2014 року в районі утримувалося 7488 голів великої рогатої худоби, в тому числі 3520 - корів, свиней - 10114 голів, овець та кіз - 2986 голів, сільськогосподарської птиці - 108,6 тис. голів. У порівнянні з 2013 роком поголів’я: великої рогатої худоби зменшилось на 1,2%, в тому числі корів - на 3%, свиней - на 1,5%.

    Надій молока на корову у сільгосппідприємствах району склав 4213 кг, або збільшився на 978 кг (30%) до попереднього року.          

    Головне завдання на поточний рік - збереження поголів’я худоби в господарствах району, збільшення обсягів виробництва молока та м’яса за рахунок підвищення продуктивності сільгосптварин, покращення кормової бази.            

    Траспорт і зв'язок

    Обсяги пасажироперевезень за 2013 рік склали 371,6 тис.пас., або 89,5% до рівня попереднього року. Зменшення показника відбулося через заміну на 2 приміських маршрутах місцевого перевізника, на перевізника, який зареєстрований та звітує за межами району.

    Компенсаційні виплати за перевезення пільгової категорії громадян на приміських та міських маршрутах два автоперевізники отримали в повному обсязі.

    Продовжувалося оновлення автобусного парку ТОВ «Авто-ОВІ», яке обслуговує маршрути Богодухівського району. Пасажири мають змогу користуватися комфортабельними автобусами середньої та великої місткості.

    Для покращення якості обслуговування населення встановлено 11 автобусних павільйонів на території району, 2 з яких - на території міської Введено тарифну зупинку на міжміських автобусних маршрутах: Гути - Харків (через Богодухів), Шарівка - Харків (через Богодухів) та приміському Шарівка - Богодухів у с. Губарівка.

    Збережена мережа поштового та електрозв’язку.

    Станом на 01 січня 2014 року до мережі Інтернет підключено 2489 абонентів. Річне завдання перевиконано на 1,4%. Введено в експлуатацію 432 нових портів ADSL.

    У 2013 році було встановлено всього 304 основних телефонних апаратів, з них 18 - пільговому контингенту.

    Завдання до кінця року - удосконалювати транспортну мережу району відповідно до потреб населення, підвищувати якість надання послуг зв’язку.

    Розрахунки за енергоресурси

    Торік на фінансування та впровадження енергозберігаючих заходів підприємствами, установами та організаціями району залучено понад 3,2 млн.грн. Це дало можливість скоротити обсяги споживання паливно-енергетичних ресурсів на 7,6 тис. тон умовного палива, або на 13%. Зокрема, бюджетні установи району зменшили споживання природного газу майже на 40%, електричної енергії - на 3%.

    Станом на 01 лютого 2014 року у районі відсутні безхазяйні та такі, що не обслуговуються належним чином енергетичні об’єкти.

    За 2013 рік рівень сплати за енергоресурси склав:

    - природний газ - 101% (за 2012 рік – 102%);

    - електроенергію - 100% (за 2012 рік – 99,4%).

    Установи та організації району, які фінансуються з місцевих бюджетів за електроенергію та природний газ розрахувалися повністю.

    Будівництво

    Філією «Богодухівський райавтодор» дочірнього підприємства «Харківоблавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» у 2013 році виконано робіт на суму 3,6 млн.грн., що на 13% більше, ніж за попередній рік.

    На проведення ремонту комунальних автодоріг у минулому році надійшли бюджетні кошти у сумі 890,8 тис. грн., з яких освоєно - 542,9 тис. грн., оплачено підрядним організаціям - 382,2 тис.грн.

    Виконано завдання по введенню в експлуатацію індивідуальних житлових будинків. Торік їх введено 19, а за попередній рік - 13.

    Районною державною адміністрацією надано два клопотання громадянам на газифікацію своїх домоволодінь за програмою «Власний дім.

    Створено 5 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), або 100% від запланованого.

    Продовжувався благоустрій існуючих дитячих ігрових майданчиків та встановлено 14 нових.

    Усі місцеві ради району проводили роботу щодо відновлення вуличного освітлення. Торік воно відновлено у 11 населених пунктах, а саме: у селах Сінне, Шийчине, Шуби, Полкова Микитівка, Павлівка, Кручик, Вінницькі Івани, Петропавлівка, Ульянівка, Сазоно-Баланівка та селищі Горького, а також розширено у селах Крисино та Максимівка.

    Через відсутність фінансування не проводилися роботи щодо газифікації запланованих населених пунктів району. Разом з тим, виготовлена проектно-кошторисна документація на газифікацію сіл Сінне, Шуби, Зарябинка, Леськівка, Степне, Вінницькі Івани, Дехтярі, Коротке, Ріпки та Вертіївка.

    За кошти місцевих бюджетів виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт комунальних автодоріг в смт Шарівка, с.Губарівка, та вулиць Молокова і Заводська в м.Богодухові.

    Основні завдання на поточний рік:

    - забезпечити освоєння в повному обсязі коштів, які виділяються району на проведення будівельних та ремонтних робіт;

    -  продовжити роботу щодо покращення благоустрою населених пунктів району.

    Житлово-комунальне господарство

    Торік за кошти міської ради (30 тис.грн.) розроблена проектно-кошторисна документація та отримано висновок будівельної експертизи на будівництво водопровідної мережі від водогону по вул. Пушкіна до водозабору по вул. Катукова в місті Богодухові.

    За кошти обласного бюджету завершено виконання робіт по:

    - реконструкції водонасосної станції по вул. Катукова в м. Богодухові (330 тис. грн.);

    - будівництву водопровідних мереж по вул. Катукова, Охтирській, Чкалова, Пролетарській в м. Богодухові (413,2 тис. грн.).

    З метою скорочення втрат води здійснювалась заміна технічно зношених мереж водопостачання, ремонт аварійних ділянок водопроводів та запірної арматури. Торік замінено 1,8 км водопровідних мереж.

    Підприємства житлово -комунального господарства надавали послуги в достатній кількості. Тарифи на житлово-комунальні послуги, які надають підприємства галузі торік не переглядалися.

    Станом на 01 січня 2014 року, рівень розрахунків за:

    - послуги теплопостачання склав 94% (населення послугами централізованого теплопостачання не користується);

    - послуги водопостачання - 97%, в т.ч. населення - 98 %;

    - по утриманню будинків, споруд та прибудинкових територій - 87 %, в т. ч. населення - 101 % .

     У 2013 році підприємствами житлово-комунального господарства проводилася претензійно-позовна робота з боржниками. До суду було подано 23 заяви на суму 37,4 тис.грн., які розглянуті та передані до виконавчої служби.

    Завдання до кінця року - підвищити рівень розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги.

    Споживчий ринок

    У 2013 році збереглася тенденція сталого розвитку споживчого ринку району. За попередніми даними, оборот роздрібної торгівлі до якого включено роздрібний товарооборот підприємств торгової мережі, розрахункові дані щодо обсягів продажу товарів на ринках і фізичними особами - підприємцями зріс на 3% і склав 400,0 млн.грн.

    Розширилась торговельна мережа: відкрито 25 торговельних підприємств, з яких 3 – у сільській місцевості. На сьогодні потреби споживачів задовольняють 235 магазинів, 24 підприємства ресторанного господарства, 105 кіосків, ринок та торговельний майданчик.

    У вересні 2013 року в м. Богодухові відкрився магазин ТОВ АТБ-Маркет «Продукти -772», що підтверджує основну тенденцію розвитку споживчого ринку - збільшення обсягів продажу товарів через великі сучасні магазини - гіпер - та супермаркети.

    На 1% зросла кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які надають побутові послуги населенню і станом на 01 січня 2014 року їх зареєстровано 146.

    Цінова ситуація на споживчому ринку району була стабільною і керованою. У районі зменшилися ціни на макарони, борошно, птицю, олію та сало. Спостерігалося підвищення цін на цукор та сезонне - на молочну, плодово-овочеву продукцію, яйця.

    Ціни на хліб були стабільними.

    Завдання до кінця року - забезпечити постійний контроль за ціновою ситуацією на споживчому ринку району, з метою недопущення необгрунтованого підвищення цін.

    Мале підприємництво

    Суб’єкти малого підприємництва за звітний період сплатили до місцевих бюджетів району 37,5 млн. грн., або 27% від їх загальних надходжень.

    Торік 32 особи відкрили власну справу за рахунок надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності в сумі 389,5 тис.грн., за попередній рік на вказані цілі було використано 158,6 тис.грн., допомогу отримали 14 осіб.

    Протягом року започаткували діяльність 144 суб’єкти господарювання, припинили господарську діяльність 218 суб’єктів. В результаті кількість підприємств малого бізнесу зросла на 1%, а чисельність фізичних осіб-підприємців скоротилася на 3,6%.

    Торік проведено 85 перевірок з питань використання суб’єктами підприємницької діяльності найманої робочої сили. Виявлено 29 випадків неформальних трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками у сфері малого бізнесу, з яких 25 - легалізовано.

    Вдосконалювалася робота дозвільного Центру, адміністратором якого було зареєстровано 121 звернення; видано 75 документів дозвільного характеру, надано 44 консультації.

    Завдання на поточний рік – забезпечити сприятливі умови для започаткування та ефективного провадження підприємницької діяльності та інформаційну підтримку суб’єктів малого бізнесу.

    Бюджет

    У 2013 році до зведеного бюджету району, з урахуванням трансфертів з державного бюджету, надійшло 155,2 млн. грн. Порівняно з попереднім роком надходження збільшились на 6,2 млн. грн., або на 4,2%.

    До загального фонду бюджету району зараховано:

    - 31,6 млн.грн. власних та закріплених доходів, або 98,2% від планових показників, затверджених органами місцевого самоврядування. Порівняно з 2012 роком вони зросли на 2,5 млн.грн., або на 8,6%;

    - 66,3 млн.грн. дотації вирівнювання з державного бюджету, або 100%;

    - 46,1 млн.грн. субвенції з державного бюджет, або 99,3%.

    Отримано 11,2 млн.грн. доходів спеціального фонду (без урахування трансфертів), що на 3,4 млн. грн., або на 43,5% більше від затверджених призначень.

    У структурі надходжень загального фонду місцевих бюджетів Богодухівського району (без урахування трансфертів) найбільшу питому вагу займають: податок на доходи фізичних осіб - 75,9% і плата за землю - 20,3%.

    Протягом 2013 року обсяги надходжень податку на доходи фізичних осіб зросли на 1,4 млн. грн., або на 6,2% і станом на 01 січня 2014 року склали 24 млн. грн.

    Надходження від плати за землю за минулий рік склали 6,4 млн. грн., що також більше, ніж у попередньому році на 1,3 млн. грн., або на 25,5%.

    Податковий борг до місцевого бюджету протягом року зріс 78,7 тис. грн. і складає 286,9 тис.грн.

    У 2014 році бюджетна політика має передбачати забезпечення повноти та своєчасності збору платежів до державного і місцевого бюджетів та виконання бюджетних призначень на поточний рік у повному обсязі.

    Заробітна плата

    Рівень заробітної плати за 9 місяців 2013 року по району склав 2217 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 5,1 % та перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи на 93,3 %.

    Постійно проводився моніторинг своєчасності виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях району, які беруть участь у спостереженні з питань статистики праці. Протягом минулого року борги з оплати праці скоротилися на 22,5 тис.грн., або на 25% і складають 67,6 тис. грн.

    Заборгованість мали:

    - Богодухівське УВП УТОС                             - 5,0 тис. грн.;

    - ТОВ «Богодухівсількомсервіс»                     - 62,6 тис. грн..

    Завдання до кінця року - посилити в межах повноважень контроль за додержанням роботодавцями законодавства про працю, дотриманням мінімальних державних гарантій в оплаті праці, своєчасністю виплати поточної заробітної плати та виконанням графіків погашення заборгованості з оплати праці підприємствами - боржниками району.

    Ринок праці

    Рівень офіційно зареєстрованого безробіття знизився з 2,04 % на початку 2013 року до 1,82 % - на кінець року.

    За рахунок усіх джерел фінансування протягом 2013 року в районі створено 749 нових робочих місць, що складає 127% від планових показників. Кількість новостворених робочих місць в 1,3 рази перевищує кількість ліквідованих (575).

    Протягом року послугами служби зайнятості скористалось 2383 особи, з яких: 1366 - працевлаштовано (річне завдання перевиконано на 24,2 %), 353- пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації особи (перевиконання склало 4,4 %), залучено до оплачуваних громадських робіт 511 безробітних при плані - 305.

    Завдання на рік – сприяти створенню нових робочих місць, удосконалювати організацію професійного навчання безробітних, в тому числі під замовлення роботодавців.

    Соціальний захист

    Станом на 01 січня 2014 різні види державної соціальної допомоги в районі одержали 7,2 тисяч осіб (сімей). Витрати на їх виплату склали 38,5 млн. грн., що на 16,3 % більше ніж за 2012 рік. Соціальні допомоги профінансовані у повному обсязі.

    На належному рівні організовано призначення житлових субсидій.

    Протягом року 3 тис. сімей, або 17,8 % від загальної кількості сімей району отримали житлову субсидію. Субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу готівкою призначено 0,4 тис. сімей.

    Соціальне обслуговування громадян, яким державою законодавчо гарантовано право на соціальний захист та підтримку у районі здійснювався через територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в якому на обліку перебуває 2595 осіб. Протягом 2013 року обслуговуванням охоплено 2819 чоловік.

    Станом на 01 січня 2014 року на обліку в районі перебувало 10 667 громадян пільгових категорій, що на 523 особи, або 4,7% менше, ніж на відповідну дату минулого року.

    Постійне завдання - забезпечення прав соціально незахищених категорій громадян на отримання пільг, компенсацій, соціальних виплат та соціальних послуг.

    Пенсії

    Станом на 01 січня 2014 року в районі проживало 13,5 тис. осіб пенсіонерів, з яких отримують військову пенсію - 0,4 тис.осіб.

    Фінансування пенсійних виплат здійснювалося своєчасно та в законодавчо встановлений термін. Загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за 2013 рік склав 182,0 млн. грн., що на 11,5 млн. грн. більше, ніж за попередній рік.

    Середній розмір пенсійної виплати по району склав 1276,39 грн. і зріс на 4,5% до рівня попереднього року.

    За рахунок погашення боргу на 110,8 тис. грн. зменшена недоїмка по страхових внесках до Пенсійного фонду України і станом на 01 січня 2014 року вона склала 53,6 тис. грн. У той же час, на 867,2 тис.грн. зросла заборгованість по Єдиному соціальному внеску і на кінець звітного року становила 941,9 тис.грн. Найбільшу заборгованість мають фізичні особи-підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

    Завдання на поточний рік – забезпечити своєчасне та в повному обсязі фінансування пенсійних виплат.

    Освіта

    На покращення матеріально-технічної бази галузі торік залучено з усіх джерел фінансування 1,3 млн. грн. Зокрема, у ході підготовки закладів освіти до нового навчального року було використано 1,2 млн.грн. позабюджетних коштів для проведення поточних ремонтів, 98 тис.грн.- на заміну вікон на енергозберігаючі у 4 навчальних закладах. Виконано роботи по облаштуванню внутрішніми туалетами у 10 навчальних закладах (Богодухівській гімназії №1, Павлівській, Кручанській, Кленівській, Івано-Шийчинській, Семеноярській, Матвіївській, Петропавлівській, Вінницькоіванівській та Сіннянській школах).

    Виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт даху та заміну вікон Первухінського дошкільного навчального закладу, виконані роботи щодо газифікації дошкільного навчального закладу в с. Кручик.

    Відновлюється та розширюється мережа дошкільних навчальних закладів відповідно до потреб населення. У 2013 році відкрито 1 групу короткотривалого перебування у Івано-Шийчинському НВК.

    Забезпечено 100% охоплення дітей 5-ти річного віку різними формами дошкільної освіти. Із 352 дітей 5-ти річного віку:

    - 285 (83%) відвідують дошкільні навчальні заклади району;

    - 67 (17%) - групи при загальноосвітніх навчальних закладах.

    Проводилася робота над підвищенням інформаційної компетентності та кваліфікації вчителів. Протягом року 161 педагогічний працівник району пройшов курси підвищення кваліфікації, з яких 105 - за фахом.

    Для вирішення проблеми підвозу 575 учнів до шкіл задіяно 13 одиниць автотранспорту. Підвіз учнів та вчителів забезпечено на 100%.

    У 2013 році для потреб району за рахунок коштів державного бюджету придбано 1 автобус, який передано до Богодухівського колегіуму №2.

    Організовано 100% харчування дітей 1-4 класів та учнів пільгових категорій.

    Завдання на поточний рік - забезпечення подальшого вдосконалення та розвитку матеріально-технічної бази навчальних закладів району.

    Сім’я та молодь, фізкультура і спорт

    Станом на 01 січня 2014 року оздоровленням та відпочинком охоплено 100% дітей віком від 7 до 17 років.

    На фінансування літньої оздоровчої кампанії 2013 року використано 169,9 тис. грн. загального фонду бюджету району.

    На первинному обліку служби у справах дітей перебувало 94 дітей-сиріт дітей позбавлених батьківського піклування. До сімейних форм виховання влаштовано 88 дітей, що становить 93,6 %, що більше у порівнянні з попереднім роком на 4,1%.

    На даний час в районі створені і функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який створено у цьому році на базі прийомної сім’ї та 11 прийомних сімей, у яких виховується 19 дітей.

    У минулому році створено 2 прийомні сім’ї, влаштовано 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Збережена мережа фізкультурних закладів району. Розроблена чітка система проведення різноманітних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів.

    Вихованці відділення легкої атлетики Богодухівської дитячо-юнацької спортивної школи брали участь у чемпіонатах та кубках України та області. У чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів 2 вихованці посіли призові місця (ІІ та ІУ), серед молоді – 1 (ІІІ).

    Проведені ігри Першості Богодухівського району з футболу, в яких брали участь 12 команд. Районна футбольна команда «Ніка» посіла 2 місце у чемпіонаті Харківської області з футболу «вища ліга». Основний склад команди старшої вікової групи став призером турніру «Надія 2013» серед молодіжних складів команд вищої ліги.

     Серед дорослого населення проведені змагання з шахів, шашок, міні-футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу.

    Завдання на поточний рік:

    - забезпечити стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

    - проводити на належному рівні спортивно-масові заходи для всіх верств населення району;

    - продовжити роботу щодо поширення сімейних форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Медична галузь

    Продовжувалася робота щодо організаційного розмежування всіх рівнів медичної допомоги з метою перерозподілу фінансових потоків, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів.

    Як окрему юридичну особу створено КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівського району», до якого ввійшли 50 структурних підрозділів первинної ланки, а саме: 14 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ), 5 фельдшерсько-акушерських пунктів (далі - ФАП) та 31 фельдшерський пункт (далі - ФП).

    Забезпечувався гарантований державою обсяг безоплатної медичної допомоги соціально незахищеним верствам населення в межах фінансових можливостей. На пільговий контингент у 2013 році виділені кошти в сумі 187,1 тис.грн., що на 18% більше, ніж за попередній рік.

    На 100% забезпечені інсулінозалежні хворі інсуліном та лікування хворих на туберкульоз.

    Показник захворюваності населення зменшився на 8,7%.

    У медичну галузь залучено позабюджетних коштів на суму 2,3 млн.грн., що у розрахунку на 1 мешканця на 28,7% більше, ніж за попередній рік.

    За рахунок коштів благодійного фонду «З добром до людей» (почесний президент Біловол Тетяна Володимирівна) КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня отримала сучасний санітарний автомобіль (70 тис.грн.) та електрокардіограф (24,7 тис.грн.).

    Частково виконані роботи по ремонту фельдшерського пункту в с. Воскресенівка, проведено ремонт опалювальної системи від котельні до амбулаторії загальної практики сімейної медицини в смт Шарівка.

    Покращилося фінансування сільських медичних закладів. Своєчасно виділяються медикаменти для надання невідкладної допомоги сільському населенню.

    Не вдалося вирішити питання щодо укомплектованості медичних закладів лікарями, яка складає 77,8% від потреби, в тому числі сімейними - 64,1%, а в сільській місцевості - 51,8%. Не вистачає 24 лікаря.

    Завдання на рік:

     - скерувати діяльність галузі на зниження в районі соціально-небезпечних захворювань та поширених неінфекційних хвороб, що призводять до інвалідності та смертності населення;

     - покращити якість медичних профілактичних оглядів населення району.

    Культура

    За рахунок відкриття Хрущово-Микитівського сільського клубу мережа закладів культури району зросла на 1 одиницю і складає 66, які об’єднують 170 клубних формувань.

    За 2013 рік надходження коштів від надання платних послуг закладами культури склали 361,9 тис. грн.

    На покращення матеріально-технічної бази закладів культури було використано 167 тис. грн. із різних джерел фінансування. Зокрема, на придбання літератури та проведення підписки на періодичні видання для бібліотек централізованої бібліотечної системи використано 134,3 тис. грн. Проводилася робота щодо комп’ютеризації сільських осередків культури. Зокрема, придбано по одному комп’ютеру для Зарябинської, Шарівської бібліотек-філій та Шарівського будинку культури.

    У минулому році проведено капітальний ремонт покрівлі районного будинку культури (188,5 тис. грн.), відновлено систему опалення у Максимівському сільському клубі (40,0 тис. грн.), виконано 24 поточних ремонтів у закладах культури (230,4 тис. грн.).

     Працівниками закладів культури району проведено протягом року 4313 масових заходів на які залучено 277,5 тис. чоловік.

    Головне завдання, яке стоїть у галузі - зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури району.

    Юрченко О.В.
    Телешенко І.П.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання