Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території району

    З сім'ї починається життя кожного з нас, саме сім’я є першою сходинкою соціалізації людини, джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності,найважливішим середовищем зберігання та передачі з покоління до покоління культурних цінностей, національних традицій. Для дитини сім’я є основною моральною і матеріальною підтримкою.

    Службою у справах дітей районної державної адміністрації постійно проводиться робота щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території району.

    Станом на травень 2014 року на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 93 дітей-сиріт дітей позбавлених батьківського піклування. До сімейних форм виховання влаштовано 90 дітей, а саме: до прийомних сімей та дитячих будинках сімейного типу влаштовано 30 дітей, в сім’ї опікунів, піклувальників – 60 дітей, лише 2 дитини в інтернатних закладах, 1 в центрі соціально-психологічної реабілітації.

    У районі створені і функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 10 прийомних сімей, у яких виховується 19 дітей.

    З початку 2014 року 1 дитина була довлаштована до функціонуючого дитячого будинку сімейного типу, та 1 дитина до прийомної сім’ї, 3 дитини під опіку.

    Також з початку 2014 року знято з обліку 5 дітей у зв’язку з усиновленням, та триває усиновлення ще однієї дитини.

    Проблематичним залишається те, що 2 дитини, які залишилися на вихованні в інтернатних закладах досягли 17 річного віку та були влаштовані до даних закладів у ранньому віці. На даний час ці діти не завжди бажають змінювати звичний для них спосіб життя та виховуватися у кругу сім’ї.

    Служба у справах дітей, враховуючи загальнодержавну політику з цього питання, надає перевагу сімейним формам виховання дітей. Щороку збільшується кількість неповнолітніх, яких необхідно влаштовувати під опіку, піклування. Також на обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації перебуває 34 дітей, яких можна усиновити.

    На жаль, 1,3% дитячого населення нашого району складають діти, які з різних причин залишилися без батьківського піклування. Проте, кожна дитина має право на проживання в сім’ї, на батьківське піклування. Як кажуть в народі, світ не без добрих людей. Дякуємо тим, хто створив родинний затишок для обездоленої дитини, підтримав її, прийнявши в свою сім’ю.

    Усіх, готових поділитися родинним теплом з дитиною, що потребує батьківської уваги і любові, ми чекаємо в службі у справах дітей районної державної адміністрації за адресою: вул. Міліцейська, буд. 2, тел.3-41-42.

    Напередодні Дня захисту дітей щиро вітаю кожну родину з цим святом. Зичу вам миру, любові, родинного затишку! Помагай Вам, Боже, зростити дітей, поставити їх твердо на ноги і засіяти їхні душі зерном Добра, Любові, Правди і Науки. Щастя, здоров’я всім вам!

    Начальник служби у справах дітей
    районної державної адміністрації
    З.М. Галілей

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання