Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Набрав чинності Закон України «Про очищення влади» (про люстрацію)

    15 жовтня 2014 року опубліковано закон «Про очищення влади» (про люстрацію). Згідно з прикінцевими положеннями, документ набуває чинності на наступний день після його опублікування.

    Даний закон передбачає норму, згідно з якою особи, які займали керівні посади під час президентства Віктора Януковича і знаходилися на цих посадах протягом 1 року, мають бути звільнені з займаних посад протягом 10 днів після набрання сили цього закону.

    Заборона на зайняття посад на 10 років буде застосовуватися до осіб, які сукупно займали не менше 1 року посаду (посади) в період з 25 лютого 2010р. до 22 лютого 2014р. У цей список увійшли Президент України, прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри, міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету міністрів, голова Національного банку, голова Антимонопольного комітету, голова Фонду державного майна, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України, їх перші заступники.

    Будуть відсторонені від влади на 10 років також глави ОДА, всі їх заступники та всі голови РДА, які працювали під час президентства Януковича сукупно не менше 1 року, а також ті, хто працював в період Евромайдана і не звільнилися за власним бажанням.

    Також, відповідно до закону, під люстрацію потраплять правоохоронці, судді, прокурори, які здійснювали незаконні затримання та відкривали судові провадження проти учасників Евромайдана, а також ті, хто підтримував сепаратистів і терористів на сході України.

    Всі без винятку чиновники і керівники державних підприємств пройдуть майнову люстрацію. Буде перевірено, згідно з декларацією, все наявне майно їх та членів їх сімей на предмет законних джерел походження коштів для придбання такого майна за час перебування на посадах. Вони будуть звільнені із забороною займати чиновницькі посади на 10 років, у разі якщо люстрацію не пройдуть.

    Крім того, закон передбачає формування спеціального органу при Міністерстві юстиції з функцією контролю за призначенням осіб на керівні посади.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання