Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Інваліди – це люди з великою силою духа та волі

    У 1992 р. Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Завдання Всесвітньої програми дій стосовно інвалідів полягає у проведенні ефективних заходів з метою запобігти інвалідності, відновити працездатність і реалізувати мету „рівності” й „повної участі” інвалідів у соціальному житті і розвитку. Ці концепції повинні прийматися однаковим способом і мати рівну першочерговість у всіх країнах, незалежно від їх рівня розвитку. Понад 500 мільйонів людей у світі є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів.

    Міжнародний день інвалідів, відзначає і наша держава. Мета даного заходу – привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. За останні роки чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зросла. Сьогодні два мільйони наших громадян – інваліди (тобто кожний вісімнадцятий наш співвітчизник). Причиною цьому є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання тощо.

    За роки незалежності України державна політика стосовно інвалідів зазнала кардинальних змін і ґрунтується на соціальному захисті громадян з особливими потребами. В основі принципу соціального захисту інвалідів лежить захищеність інвалідів через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу.

    Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти і допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров»я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги.

    Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, привносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя, є і воно продовжується.

    Висловлюю найтепліші слова нашим співвітчизникам – громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування і зичимо Вам та Вашим родинам доброго здоров’я, життєвого оптимізму, добробуту і великого людського щастя.

    З повагою
    Начальник управління соціального
    захисту населення Богодухівської
    районної державної адміністрації
    Н.В. Жижирій

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання