Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Гуманітарна допомога з Німеччини

    Перед Новорічними святами до Харкова прибув гуманітарний вантаж із Німеччини, доставку якого забезпечили громадська організація “Товариство учасників руху” та Харківське представництво громадської організації “Об’єднання "Самопоміч”.

    Це - більше 8 тонн медичного та реабілітаційного обладнання, зокрема, ліжка з електроприводом, крісла для інвалідів, протипролежневі крісла і матраци, милиці, ходунки, а також одяг і взуття.

    Як повідомив президент ГО “Товариство учасників руху” Олександр Сітенко, гуманітарну допомогу для Харкова організували колишні харків’яни, які нині мешкають у м. Гіссен, Майнц та Херборн поблизу Франкфурту на Майні, це група у Facebook "Україна - наша Батьківщина», а також волонтери Інна Рафієнко та Олександр Комишаченко (м.  Харків). Знаючи про потреби наших лікарень і військових госпіталів, вони зібрали для них велику партію медичного обладання й через посередництво Всеукраїнського благодійного фонду “Едельвейс” доправили в Україну. “Товариство учасників руху” і об’єднання “Самопоміч” повністю оплатило транспортні послуги в сумі близько 70 тисяч гривень.

    Вже сьогодні частина гуманітарної допомоги з Німеччини була передана медичним закладам Харкова, в основному тим, де лікують воїнів з АТО. Зокрема, таку допомогу отримав протирадіаційний чорнобильський центр. О.М.Сітенко повідомив, що далі розподіл допомоги відбувається відповідно до заявок, які надійшли від медичних закладів та громадських організацій Харкова і Харківської області. Громадська організація «Самопоміч Богодухівщини» також подавала заявку. Гуманітарну допомогу до Богодухівського району було доставлено харківськими волонтерами, подружжям Лященків - Володимира Івановича та Ольги Ігорівни. Допомогу отримали сім’ї, батьки яких виконують місію в АТО; сім’ї переселенців із зони АТО; сім’ї малозапезпечених, літні люди та діти, які проживають в інтернатах. Це мешканці сіл Горьке, Сазоно-Баланівка, Максимівка, Крисине, м.Богодухова. Вони отримали одяг, взуття, іграшки, інвалідні візки, крісла - судно та інше. Володимир Лященко дякує директору Богодухівського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталії Прелуцькій, директору КЗ «Богодухівський СНВК» Олені Ховановій, її заступнику Юлії Євченко, голові Сазоно-Баланівської с\р Евгенії Малайдаковій, секретарю Крисинської с\р Надії Жданюк за співпрацю з громадською організацією «Самопоміч Богодухівщини». Також Олександр Сітенко висловив велику вдячність німецьким та харківським волонтерам, які організували гуманітарну допомогу до Харкова, брали участь у розподілі та доставці до місця призначення по Харківській області. Він наголосив на тому, що напередодні Новорічних та Різдвяних свят такий подарунок є дуже своєчасним та доречним.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання