Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Адаменком М.Г.

    17 березня під час «прямої лінії» з начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Адаменком М.Г. до редакції газети «Маяк» надійшли питання:

    - Михайле Григоровичу, розкажіть, що цьогоріч планують сіяти на полях Богодухівщини?

    - Традиційно, найбільшу площу в господарствах відводять під ранні зернові: Їх планують посіяти 7,3 тис.га. Майже стільки ж – кукурудзи, соняшнику 12,2 тис.га, та 207 га цукрового буряка.

    - Як йде підготовка до посівної?

    - На сьогодні усі сільгосппідприємства району майже повністю готові до весняної посівної компанії. Аграрії району продовжують закуповувати мінеральні добрива, паливо–мастильні матеріали, засоби захисту рослин. Усього для проведення комплексу весняно-польових робіт господарствам району необхідно залучити близько 179 млн.грн.

    Були в же й перші виїзди в поле – наші аграрії намагаються перекривати вологу. Незабаром розпочнеться підготовка грунту до посіву ярих культур під урожай 2015 року – дискуватиметься грунт, вноситимуться мінеральні добрива. Розпочнеться посівна орієнтовно у третій декаді березня - першій декаді квітня – погода все ж таки не передбачувана.

    - Михайле Григоровичу, а в якому стані озимина? Цього року зима ніби не була надто суворою…

    - Озимі культури, висіяні аграріями восени, на сьогоднішній день розвиваються в межах норми. Цьогорічні погодні умови не вплинули на посіви - у доброму та задовільному стані знаходиться 99% , слабкому та зрідженому – 1% посівів, де, можливо, буде пересівання. Якщо так буде й надалі, можна сподіватися на гарні результати, бо саме озимі зернові дають чи не найкращі врожаї. Для аграріїв головне своєчасно і якісно провести необхідну роботу, перш за все, щодо раннього весняного підживлення озимих зернових культур. Наші господарства з цим упоралися – 75% посівів уже підживлено по мерзлоталому ґрунту, а ще 25% буде підживлено сіялками в рядки трішки пізніше - залежно від погодних умов.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання