Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підтримання державного обвинувачення - одна з основних функцій органів прокуратури

    Богодухівським районним судом за участі прокуратури Богодухівського району розглянуто кримінальне провадження відносно мешканця с. Гавриші, Богодухівського району, який органами досудового розслідування обвинувачувався у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, від яких настала смерть потерпілого, тобто злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України.

    За результатами розгляду судом постановлено обвинувальний вирок, за яким винну особу засуджено до 9 років позбавлення волі.

    Як повідомив прокурор району Віктор Прудніков, у серпні 2014 року Богодухівським РВ ГУ МВС України в Харківській області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 121 КК України по факту спричинення тяжких тілесних ушкоджень громадянину Y. Як вбачається з обставин кримінального провадження, в серпні 2014 у м. Богодухові 37 річний житель с. Гавриші, знаходячись разом зі своїм кумом в гостях у їхнього спільного знайомого в ході вживання спиртних напоїв вчинив сварку, яка переросла в бійку, під час якої наніс своєму кумові значну кількість ударів по життєво важливих частинах тіла, від яких останній помер в приміщенні власного домоволодіння через декілька днів.

    Досудове розслідування вказаного кримінального провадження проходило під особливим контролем прокуратури району. В ході досудового розслідування встановлено Особу X, відносно якої під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності.

    Під час досудового розслідування слідчим СВ Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області, за погодженням з прокуратурою Богодухівського району, до слідчого судді Богодухівського районного суду подано клопотання щодо обрання стосовно Особи X запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було задоволено.

    У жовтні 2014 прокуратурою району затверджено та направлено до Богодухівського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно Особи X за ч. 2 ст. 121 КК України.

    Судовий розгляд вищевказаного кримінального провадження тривав близько 3 місяців. 25 грудня 2014 року Особу X судом визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України, та призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення. 

    На даний час рішення суду першої інстанції у зазначеному кримінальному провадженні знаходиться на розгляді в апеляційному суді Харківської області.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання