Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з завідувачем сектора кадрової роботи апарату райдержадміністрації Суботою О.І.

    Під час «прямої лінії» з завідувачем сектора кадрової роботи апарату райдержадміністрації Суботою О.І. 07 квітня надійшли наступні запитання:

    1. За якою процедурою здійснюється призначення на вакантні посади державних службовців?

    Прийняття на державну службу на посади V-VІІ категорій здійснюється за конкурсним відбором відповідно до вимог чинного законодавства, крім випадків, коли інше передбачено законами України. За рішенням керівника державного органу без конкурсного відбору може здійснюватися просування по службі державного службовця, який зарахований до кадрового резерву чи пройшов стажування.

    Без конкурсного відбору або стажування можуть також прийматися державні службовці на посади спеціалістів при переміщенні їх на рівнозначну або нижчу посаду та ті, що перебували на відповідних посадах у державних органах та виконавчих органах рад, що ліквідуються, до новостворених органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також випускники вищих навчальних закладів, що здобули вищу освіту за спеціальностями галузі знань «Державне управління» за денною формою навчання за державним замовленням.

    2. Який порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців?

    Конкурсний відбір в районній державній адміністрації проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців районної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 31 серпня 2010 року №367 та Порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців Богодухівської районної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 05 вересня 2011 року №402, з урахуванням вимог Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року №169.

    Головою районної державної адміністрації приймається розпорядження про проведення конкурсу на заміщенні відповідної вакантної посади, в районній газеті «Маяк» друкується оголошення про конкурс, підготовлене конкурсною комісією.

    Протягом 30 днів після опублікування оголошення секретарем конкурсної комісії приймаються документи від претендентів на вакантні посади.

    Конкурс проводиться у два етапи: розгляд на засіданні конкурсної комісії документів, поданих претендентами на посаду, на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до відповідного рівня посади та проведення іспиту і відбір кандидатів для призначення на вакантні посади державних службовців. З претендентами на посади проводиться співбесіда, в ході якої вони відповідають на запитання членів конкурсної комісії. За результатами іспиту і проведеної співбесіди визначається переможець конкурсу, який рекомендується конкурсною комісією для призначення на вакантну посаду. Кандидати, які успішно склали іспит, але не були відібрані для призначення на посади, у разі їх згоди, зараховуються до кадрового резерву на відповідну посаду.

    3. В чому полягає проведення іспиту на заміщення вакантної посади державного службовця?

    Іспит на заміщення вакантної посади проводиться письмово.

    Конкурсантам пропонується 15 екзаменаційних білетів, які включають по одному питанню на перевірку знання Конституції України, Закону України «Про державну службу», Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та по два питання на перевірку знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень відповідного структурного підрозділу районної державної адміністрації – всього 5 питань.

    Іспит складається державною мовою. Час для підготовки відповіді на екзаменаційний білет становить не більше 60 хвилин.

     Після того, як завершується складання іспиту, конкурсна комісія проводить перевірку відповідей на питання білету та їх оцінювання за п’ятибальною системою. Кандидат, який набрав загальну суму балів, що не є нижчою 50 відсотків від максимальної суми – 25 балів, тобто 13 балів, вважається таким, що успішно пройшов іспит.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання