Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Твій біль, Україно, дзвони Чорнобиля

    24 квітня біля пам’ятного знака «Дзвони Чорнобиля» відбулися заходи з нагоди 29-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній станції за участю керівництва району та міста, представників підприємств, установ та організацій, учнівської молоді та безпосередньо ліквідаторів аварії.

    Виступаючи перед присутніми голова районної державної адміністрації Шаров В.А. наголосив на тому, що Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але й усього людства. Біль і мужність чорнобильців ось уже 29 років сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Адже катастрофа на Чорнобильській АЕС – суворе нагадування людству про відповідальність людини за життя на планеті. І відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти і піклуватися про тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи світ.

    Перед зібранням виступили голова районної ради Тризна Д.К., міський голова Олексенко Н.І., народний депутат України Біловол О.М. які, зокрема, наголосили, що обов’язок влади – дбати про тих, чиї долі понівечив Чорнобильський смерч, адже лише в Богодухівському районі проживає 465 осіб, що мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, 210 учасників ліквідації аварії, з них – 52 – ліквідатори 1986 року.

    Звертаючись до керівництва району та міста заступник голови районної організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини» Дяченко О.Г. подякував за розуміння і постійну допомогу у вирішення найболючіших питань чорнобильців району та висловив побажання подальшої співпраці.

    По закінченні заходу всі присутні вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’яткого знака.

    Літа промчать, минуть тисячоліття, а людство пам’ятатиме про Чорнобиль, бо той чорний біль нашої планети – попередження землянам на віки.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання