Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з питань соціального захисту ветеранів війни

    В управлінні соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації 07 травня відбулася «пряма лінія» з питань соціального захисту ветеранів війни. Відповідала на телефоні звернення ветеранів війни начальник управління Жижирій Наталія Володимирівна.

    Під час прямої телефонної лінії прозвучали питання пов’язані з проведенням виплати щорічної разової грошової допомого ветеранам війни до Дня Перемоги, правом ветеранів війни отримання субсидій на житлово-комунальні послуги та ін.

    - Який порядок щодо проведення щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги?

    - Згідно зі ст. 17-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щорічну виплату разової грошової допомоги до 5 травня проводить управління соціального захисту населення через відділення зв’язку або через установи банків (шляхом перерахування на особовий рахунок отримувача) пенсіонерам - за місцем отримання пенсії.

    Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

    - Якщо ветеран війни одночасно належить до кількох категорій, наприклад, є учасником війни і членом сім’ї померлого учасника бойових дій, в якому розмірі виплачується щорічна разова грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги?

    Громадянам, які належать до кількох категорій осіб згідно із названими законами, виплачується одна допомога – у більшому розмірі.

    - Якщо статус ветерана війни буде встановлено після 5 травня 2015 року, чи матиме цей ветеран право на одержання разової грошової допомоги в 2015 році?

    Ні, разова грошова допомога не виплачується в разі набуття громадянином статусу згідно із статтями 6, 7, 9, 10, 11 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та із статтею 4 «Про жертви нацистських переслідувань» після 5 травня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги. Також зазначу, якщо у 2015 році особа вперше набуває право на виплату разової грошової допомоги та їй встановлено відповідний статус до 5 травня цього року, їй необхідно звернутися до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації та надати паспорт, ідентифікаційний номер та посвідчення встановленого зразка.

    - Розкажіть більш детально про умови отримання субсидій для громадян, які вже мають пільги на оплату комунальних послуг?

    Житлові субсидії призначаються виходячи з вартості житлово-комунальних послуг з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства.

    Умови призначення субсидії для осіб, які мають пільги на оплату житлово- комунальних послуг не відрізняються від умов отримання субсидій для інших осіб.

    - Я пенсіонер-інвалід. Чи маю я право на поселення в будинок-інтернат і які для цього потрібні документи?

    Прийом в інтернат здійснюється за путівкою, яку оформляє і видає Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, на підставі:

    - заяви особи, що виявила бажання мешкати в інтернаті, або її опікуна (піклувальника), про прийняття в інтернатну установу;

    - паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;

    - медичної картки;

    - довідки про розмір призначеної пенсії;

    - довідки про склад сім'ї за встановленою формою;

    - висновку лікарської комісії про можливість перебування у інтернаті;

    - довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності (за наявності).

    Оформлення документів для влаштування в інтернатну установу здійснює управління соціального захисту населення районної державної адміністрації за місцем проживання (реєстрації) громадянина похилого віку чи інваліда.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання