Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Наше право - бути захищеними від насильства

     За ініціативи Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, при підтримці відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Богодухівської районної державної адміністрації 29 березня в районному будинку культури відбувся інформаційний захід (публічне обговорення з населенням) «Наше право – бути захищеним від насильства».

    Захід відкрила заступник голови Богодухівської райдержадміністрації Зирянова В.В., яка представила гостей зібрання та відмітила, що не випадково цей захід проходить саме в м. Богодухові, адже наше місто має особливу ауру і назва його походить від Бога Духа Святого.

    Заступник начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, начальник управління у справах сім’ї та молоді Козлова Л.М., виступаючи перед присутніми зазначила, що саме у Богодухівському районі налагоджена конструктивна робота щодо протидії насильства в сім’ї. Визначила пріоритетні напрямки роботи в цьому напрямку облдержадміністрації. Зокрема, було зазначено, що з ініціативи губернатора Харківської області Добкіна М.М. в м. Харкові планується відкриття центру для жінок – жертв домашнього насильства.

    Про організацію державної політики у цій сфері виступила головний спеціаліст Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сухорукова Н.А., яка поділилася досвідом роботи у цій сфері Харківської облдержадміністрації протягом 2009-2010 років. Як було відмічено, Харківська область стоїть на передових позиціях у напрямку цієї роботи. Зокрема, в області створено свій нормативно-правовий механізм. З 2010 року працює «гаряча лінія» з попередження насильства в сім’ї, і працює вона на базі громадської організації незрячих юристів, тим самим залучає їх до участі в житті області . Ця робота допомагає представникам цієї організації відчути себе корисними для суспільства.

    До цієї роботи залучаються не тільки представники органів виконавчої влади, громадськість, а й дільничні інспектори. Саме про їх роботу розповів начальник дільничних інспекторів міліції Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області Бабенко О.П. Було відмічено, що в районі налагоджена конструктивна робота органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та безпосередньо районного відділу міліції. Так, в 2010 році зафіксовано 171 випадок насильства в сім’ї. При цьому було притягнено до адміністративної відповідальності 127 осіб. Оперативно відреагувати, попередити і зробити все, щоб такі випадки не повторювалися – ось головне завдання, які ставлять перед собою дільничні інспектори.

    Також в обговоренні взяли участь начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Клочко Л.В., заступник начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Федунова О.В., консультант Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна служба допомоги» Матлашова І.В., старший інспектор Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Бур’ян А.І., завідувач центру практичної психології і соціальної роботи відділу освіти райдержадміністрації Невинна В.І.

    Підводячи підсумки заходу заступник голови Богодухівської райдержадміністрації Зирянова В.В. зазначила, що все мудре ми черпаємо у спілкуванні. Тільки потрібно завжди пам’ятати, що є люди, які хочуть і можуть допомогти. Не соромно боятися, не соромно розповісти про свою проблему – соромно жити з цим, не спробувавши нічого змінити. «Пам’ятай: усе, що в тебе є – це сім’я, яка тебе зігріє. Лиш вона такою бути вміє, лиш у ній найбільше щастя є» - сказала Валентина Вікторівна.

    Слід зазначити, що в цьому заході взяли участь представники телеканалу «Інтер», на якому 5 квітня у програмі «Моя країна» о 23 год. 20 хвилин буде транслюватися зйомка цього заходу.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання