Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Санітарно-екологічний стан річки Мерло - під постійним контролем

    У зв’язку з постійними чисельними зверненнями громадян до районної державної адміністрації та скаргами на роботу локальних підприємств з приводу порушень екологічного законодавства, що може призвести до екологічної катастрофи, зокрема кричуще забруднення річки Мерло, на початку травня було направлено звернення до УСБУ в Харківській області щодо проведення заходів з перевірки фактів можливих правопорушень.

    Справу про порушення правил екологічної безпеки у районі внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Ще 24 травня районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку очолює голова районної державної адміністрації Шаров В.А., проведено обстеження русла річки Мерло, а відповідне протокольне рішення направлено до Богодухівського РВ ГУМВС України у Харківській області.

    В рамках досудового розслідування вивчається питання про можливу причетність до екологічного лиха місцевих підприємств, які можуть бути потенційними забруднювачами водойми, а саме Рибоконсервного завода «Екватор», ПАТ «Богодухівський м’ясокомбінат», ВАТ «Богодухівський молзавод», КП «Богодухіввода», ПП «Хелком», ВАТ «Богодухівська нафтобаза».

    Представниками районної державної адміністрації, СБУ, МВС, прокуратури, санепідемстанції та екологічної інспекції проведено 5 перевірок фактичного стану русла річки Мерло та прилеглих територій, було відібрано більше 30 різноманітних проб у різних місцях для проведення аналізів на забруднення. Досудове слідство триває.

    Богодухівською філією Краснокутського міжрайонного управлінням водного господарства розпочаті роботи з очищення річки Мерло та прилеглих територій, проводиться санітарна вирубка дерев у зоні річки, розширюється та поглиблюється русло.

    Однак, незважаючи на суспільний резонанс цієї справи 07 липня був зафіксований новий факт викиду забруднюючих речовин з очисних споруд (полів фільтрації) ВАТ «Богодухівський молзавод». Цей факт також був внесений районною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На території очисних споруд вилучено спеціальний пристрій, яким здійснювались викиди. Екологічною інспекцією відібрані нові проби ґрунту та води для встановлення розміру заподіяної шкоди.

    Вищезазначене питання знаходиться на постійному особистому контролі у голови районної державної адміністрації Шарова В.А.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання