Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Газу в школі - бути!

    Обуренню голови районної державної адміністрації не було меж, коли він дізнався, що вже чотири роки, як до Хрущовомикитівської школи підведено газ, але навчальний заклад і досі опалюється дровами і вугіллям. Виявляється, через певні «паперові» питання, які давно вже можна було вирішити на місцевому і районному рівнях, колектив школи вимушений вчитися і працювати не в досить комфортних умовах. Особливо це стосується їдальні і майстерні, приміщення яких знаходяться відокремлено від школи і не опалюється.

    Черговий виїзд голови Богодухівської райдержадміністрації В.М.Бєлого, цього разу до Хрущовомикитівської сільської ради, разом з представниками районних служб з питання вирішення основних проблем життєзабезпечення територіальної громади, вкотре підтвердив, що проблем у селі вистачає.

    - Я не хочу обіцяти вам «золоті гори, - зокрема, зазначив на зустрічі з громадою Володимир Миколайович. - Передусім, хочу познайомитися з жителями села і дізнатися про ваші проблеми, які, сподіваюсь, будемо спільно поступово вирішувати. І на рівні сільської ради, і з допомогою районної влади, і на вищому рівні.

    Багато питань виникло в очільника району до сільського голови: чому досі не вирішено питання з газифікацією школи; чому будували газову котельню до розваленого клубу і чому він в такому стані; чому АСМ, до якої підведено газ, не опалюється; чому дитячий садок майже зруйнований, чому в селі немає вуличного освітлення… Сільський голова О.М.Байбак, який очолює громаду не один рік, пояснив ситуацію, передусім, низкою юридичних і фінансових проблем, які не під силу вирішити самотужки.

    Самі жителі громади, яких, до речі, у сільській раді зібралося досить чимало, поділилися з головою райдержадміністрації своїми наболілими проблемами: збої в електропостачанні, відсутність у селі звалища твердих побутових відходів, десятиденна відсутність води у школі, необхідність відкриття дитячого садка… Досить напруженими для сільчан, за їхніми словами, є земельні питання, зокрема, стосовно відсутності «на руках» договорів оренди землі з ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» та невиконання своїх зобов’язань структурами «Шебелинкагазвидобування», які розгорнули на території ради свою промислову розробку. Адже і ті, і інші мають компенсувати матеріально і раді, і жителям збиток від своєї діяльності. На низку питань громади дали відповідь керівники відповідних структурних підрозділів і служб.

    Перший заступник голови РДА О.І.Кириченко, аналізуючи виконання сільського бюджету, зауважив, що для його поповнення є резерви: поновлення грошової оцінки земель з урахуванням індексації, що дало б можливість поповнити бюджет ради приблизно на 60 тис. грн. Серед резервів назвав і заключення договорів з орендарями ставків. Адже з чотирьох сільських водоймищ договір укладено лише з одним, інші три ставки використовуються, документи у стадії розробки, але сільський бюджет не поповнюється. Те ж стосується і об’єктів соціальної сфери, які й досі не на балансі сільської ради. Вирішення цього питання могло б дати можливість розв’язання низки проблем громади. Але для цього потрібна, в першу чергу, активність сільського голови і місцевих депутатів.

    Підсумовуючи зустріч з громадою, голова райдержадміністрації чітко визначив завдання, які стоять перед владою. Найближча перспектива, на його думку, в тому, щоб уже 1 березня у Хрущовомикитівській школі запалав «голубий вогник». Серед першочергових питань, які треба вирішити, В.М. Бєлий назвав вирішення проблем з водою у школі, освітленням сільських вулиць, організованим вивезенням твердих побутових відходів з населеного пункту, розгляд питання стосовно можливого переобладнання приміщень під дитячий садок, вирішення питання стосовно подальшої діяльності бібліотеки. Не менш важливими є питання землі і власності. А щодо зруйнованого клубу - то буде створено спеціальну комісію, яка зробить висновки, чому клуб в такому стані, де поділося все обладнання і що далі робити з приміщенням. Відповідні правоохоронні органи мають дати оцінку цій ситуації», - зауважив голова райдержадміністрації.

    Одразу по закінченні зустрічі з громадою В.М.Бєлий відвідав хрущовомикитівські: школу, клуб, дитячий садок, АСМ, бібліотеку, вивчив проблему водонапірної башти, яка обслуговує навчальний заклад.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання