Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Пам’ятаємо завжди і віддаємо шану мужності

    Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна. І далі продовження віршованих поетичних рядків - Геройство. Біль, Дочасна сивина. Прокляття чаша випита до дна. Жорстока тиша. Вибухоподібна.

    Ці слова про - Афганську війну. Брудну. Неоголошену… Та хіба війни бувають чистими? Будь-яка несе смерть, каліцтво. Вдягає жалобу в тисячі сердець: сердець матерів, наречених, дружин, дітей. У війни холодні очі, свій рахунок, своя безжальна арифметика.

    15 лютого в м. Богодухові в центрі дитячої та юнацької творчості вшанували пам’ять про загиблих воїнів-афганців. Виступаючи перед присутніми, голова районної державної адміністрації Бєлий В.М., голова районної ради Тризна Д.К., в.о. міського голови, секретар ради Олексенко Н.І. наголосили на тому, що цей день - це визнання мужності і звитяги наших солдат і офіцерів, які достойно виконали свій інтернаціональний обов’язок, не заплямувавши себе ні зрадою, ні байдужістю, а пройшовши гідно свій солдатський шлях. На жаль, не всім судилося вижити. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, вклоняємося їх матерям, дружинам, нареченим. Зокрема, Бєлий В.М. подякував активу районної громадської організації «Єдність» за активну участь у громадсько-політичному житті району та патріотичному вихованні молоді. Бо саме люди, обпалені війною, особливо гостро відчувають такі важливі суспільні цінності, як мир і злагода. Олексенко Н.І. акцентувала увагу на тому, що члени цієї організації - перші помічники територіальної громади міста. Так, ними підготовлений проект і надісланий на розгляд Харківської обласної ради щодо благоустрою вулиці В.Сахна, земляка, який загинув в Афганістані, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

    За вагомий особистий внесок у громадсько-політичне життя району, відданість справі, ініціативу і наполегливість та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради були нагороджені: Герасимюк Ф.Ю., Корнієць І.І., Рижонков А.В. та районна громадська організацій ветеранів локальних війн «Єдність». Від міської ради Почесні грамоти отримали Бережний Є.М. та Шередега П.О.

    Від імені воїнів-інтернаціоналістів виступив голова районної громадської організації «Єдність», підполковник запасу Літошко В.П., який згадав поіменно наших земляків, які не повернулися з тієї страшної війни. Подякував керівництву району та міста за конструктивну співпрацю і постійну увагу з боку влади. Присутнім побратимам за те, що довгі роки на своїх плечах несли тягар війни і до цього часу зберегли вірність військовому братерству. Також Віктор Петрович вручив нагороди (пам’ятний орден «Солдатська слава» та медаль «Військова доблесть») від Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану трьом нашим землякам: Куц С.А., Тризні В.М., Завгородньому Р.М.

    Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури привітали всіх присутніх чудовим концертом, по закінченні якого за традицією до пам’ятника загиблим воїнам в Афганістані, поклали квіти.

    І дійсно, пройдуть роки, та ми ніколи не зможемо забути про подвиг героїв, він завжди буде зразком безмірного героїзму і мужності.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання