Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стабільне газопостачання Харківщини під загрозою зриву

    Непрофесійні дії державного регулятора - НКРЕКП дестабілізують ситуацію з постачанням природного газу в Харкові і області. Виникла загроза аварійних ситуацій на газопроводах, на межі зриву підготовка до нового опалювального сезону.

    З липня 2015 року кошти, сплачені споживачами Харківщини за використаний газ, не надходять газорозподільним підприємствам і гарантованому постачальнику газу. Це пов'язано з встановленням НКРЕКП нульового Алгоритму розподілу коштів при оплаті послуг за постачання та транспортування природного газу.

    Для забезпечення безаварійної роботи газотранспортної системи Харківщини в новому опалювальному сезоні потрібні модернізація та ремонтні роботи на загальну суму 80 млн.грн. У віданні і під контролем ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» близько 25 тис.км газових мереж, понад 2 млн.одиниць газового обладнання. Через некомпетентні постанови НКРЕКП фінансування діяльності газових господарств заблоковано, виникла загроза безпеки газопостачання.

    У ціні газу 7,188 грн. за 1 м.куб. тариф на послуги з транспортування ПАТ «Харківгаз» становить близько 8%. «Такий тариф покриває лише половину від реальної потреби для забезпечення стабільного газопостачання області. Отримана ПАТ «Харківгаз» тарифна виручка спрямовується на обслуговування та модернізацію газотранспортної системи, підготовку до нового опалювального періоду, придбання палива для виконання аварійних заявок споживачів. Створена державним регулятором ситуація з блокуванням фінансування небезпечна для Харківської області», - повідомив голова правління ПАТ «Харківгаз» Євген Бескоровайний.

    Щодня в Харкові і області газові служби виконують понад 100 аварійних заявок споживачів - для цього необхідно паливо, кваліфіковані працівники. У зв'язку з перебоями у фінансуванні з'явилася проблема своєчасної оплати праці співробітникам підприємств. Більше 5 тис. працівників ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» та члени їх сімей будуть позбавлені засобів до існування.

    «У ремонтних роботах задіяний висококваліфікований та спеціально-навчений персонал. Не виплата заробітних плат призведе до відтоку фахівців, відсутність необхідних матеріалів для проведення ремонтних робіт на газопроводах - до катастрофічної ситуації вже в самому найближчому часі», - зазначив голова правління ПАТ «Харківміськгаз» Дмитро Мазур.

    Для недопущення критичної ситуації з постачанням природного газу в Харкові і області НКРЕКП необхідно в найкоротші терміни встановити економічно - обґрунтовані тарифи за послуги з доставки газу споживачам, забезпечити надходження коштів на рахунки газорозподільних і газопостачальних підприємств. В іншому випадку, понад 950 тис. побутових споживачів Харківщини стануть заручниками безвідповідальних дій з боку держрегулятора.

    Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює постачання і розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 16,97 тис.км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 1 млрд. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Найбільшими споживачами природного газу є Малинівський скляний завод, Куп'янський молочноконсервний комбінат, Поганська картонна фабрика, Лозівський ковальсько- механічний завод. ПАТ «Харківгаз» є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає більше 3 тис.працівників. Щорічні податкові відрахування компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 90 млн. гривень.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання