Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Заява ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз» і ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» по дестабілізації газового ринку та можливі негативні наслідки для споживачів, викликані діями Національної комісії з регулювання ринків енергетики і комунальних послуг

    Шановна громадськість, споживачі та колеги!

    Повідомляємо, що з 1 липня 2015р. через стрімке погіршенням умов ведення бізнесу, штучного збільшення кризових явищ в газорозподільних та газопостачальних сферах, на газовому ринку України склалася катастрофічна ситуація, яка унеможливлює нормальну роботу ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз» і ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ».

    По перше. З 1 липня відбулось розділення підприємств ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» та на дві частини - транспортну і постачальну. Однак, постачальник, як новостворене підприємство, опинився в ситуації, яка унеможливлює якісне обслуговування споживачів газу. Підприємство ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» не має коштів для фінансування витрат, пов'язаних з обслуговуванням споживачів. Через неналежну організацію НКРЕКП процесів, пов'язаних з розподілом, споживачі газу і в першу чергу населення, вже відчули дискомфорт у зв'язку з необхідністю переукладення договорів, витрачаючи на це свій час і нерви.

    По-друге. Вже більше місяця кошти, сплачені споживачами за використаний природний газ, у тому числі мешканцями Харкова та Харківської області не надходять на поточні рахунки ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз» та ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» за послуги з транспортування та постачання природного газу.

    Така ситуація викликана рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про застосування нульового Алгоритму розподілу коштів, що надходять від споживачів газу на розподільчі рахунки постачальників за послуги з постачання і транспортування газу.

    Через відсутність коштів наші підприємства не в змозі виконати в повному обсязі всі необхідні роботи з підготовки газових мереж Харкова та області до опалювального сезону, а саме: виконати роботи з обслуговування та заміни газопроводів і газового обладнання на них, забезпечити якісне виконання аварійних заявок споживачів і якісне обслуговування наших клієнтів. В результаті застосування нульового Алгоритму розподілу коштів більше 5 тис. працівників ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» та члени їх родин будуть позбавлені засобів до існування.

    До відома: Державна регуляторна служба вже відкликала свої погодження постанов НКРЕКП про зміну алгоритму розподілу коштів, що надходять на спецрахунки гарантованих постачальників газу і звернулася до Міністерства юстиції про перегляд їх відповідності законодавству.

    Це пов'язано з тим, що Державною регуляторної службою вже після прийняття документів НКРЕКП було встановлено, що вони містять суперечливі норми. Після встановлення суперечливих норм НКРЕКП не здійснила ніяких практичних кроків для виправлення ситуації, і в зв'язку з цим відомство було змушене звернутися до Мін'юсту з відкликанням своїх погоджень.

    По-третє. У тарифах, затверджених НКРЕКП встановлений рівень технологічних втрат, не відповідає реальним показникам. Це створює у підприємств штучні борги за газ, ресурс на покриття яких відсутній. Крім того, рішенням Кабінету Міністрів України без будь-якого обґрунтування були зменшені норми споживання газу до рівня, нижче реального споживання. У результаті чого, щомісяця на Харківщині неоплаченими виявляються близько 3 млн.м.куб. природного газу на суму понад 20 млн.грн. І цей додатковий фінансовий тягар також покладено на плечі наших підприємств.

    Таким чином, важкий фінансовий стан підприємств ПАТ «Харківміськгаз» та ПАТ «Харківгаз» штучно створювався державним регулятором.

    В даний час, колапс в газовій галузі тільки посилюється і може призвести до зупинки роботи наших підприємств. Минулий опалювальний сезон, завдяки активному сприянню керівництва місцевих органів влади вдалося провести без перебоїв у газопостачанні нашого регіону та виникнення серйозних аварійних ситуацій.

    Нульовий Алгоритм розподілу коштів, прийнятий державним регулятором не дозволяє забезпечити підготовку Харківщини до опалювального сезону 2015-2016р.р., гарантувати стабільні поставки газу споживачам.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання