Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про план заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

    Районною державною адміністрацією проаналізовано стан реалізації на території району розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 року №591-р. За інформацією заступника керівника апарату районної державної адміністрації, начальника організаційного відділу Н.О.Явтушенко пропозиція робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад щодо формування в межах району однієї спроможної територаільної громади була затверджена відповідним рішення Харківської обласної ради від 18 червня 2015 року та розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 року №991-р “Про затвердження перспективного плану формування територій громад Харківської області”.

    Членами робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад за участю голови районної державної адміністрації здійснено 32 виїзди до населених пунктів району, проведено 37 сходів громадян, відвідано 13 сільськогосподарських підприємств, організовано зустрічі з медичними, педагогічними працівниками та працівниками закладів культури з метою роз’яснення основних положень чинного законодавства щодо реформи органів місцевого самоврядування.

    Безпосередньо головою районної державної адміністрації В.А.Шаровим та керівником апарату районної державної адміністрації Л.М.Івановою проведено співбесіди з усіма керівниками органів місцевого самоврядування району щодо їх бачення реалізації на території району Закону України “Про добровільне об'єднання територіальних громад”.

    У районній газеті “Маяк” протягом липня-листопада 2015 року розміщено 14 матеріалів щодо добровільного об’єднання територіальних громад, голова районної державної адміністрації виступив із роз'ясненнями на громадському телебаченні “Богодухів TV”.

    Упродовж червня-серпня 2015 року 17 місцевими радами району розпочато роботу щодо добровільного об'єднання громад, з них: об’єднання ініційовано – 5 місцевими радами, 13 місцевих рад проводять громадське обговорення з питань добровільного об'єднання громад, 1 рада надала згоду на об’єднання, ще 2 ради в об’єднанні на надані пропозиції відмовили.

    Тому у даний час робота щодо роз'яснення населенню переваг добровільного об'єднання громад триває і проводиться шляхом зустрічей членів робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад з населенням під час виїзних прийомів громадян, шляхом проведення “прямих телефонних ліній”.

    Потрібно також активізувати роботу серед депутатів нового скликання щодо обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання