Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з заступником начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації, начальника відділу інженерно-технічного забезпечення Лобунським С.М.

    20 листопада відбулася «пряма лінія» з начальником агропромислового комплексу районної державної адміністрації С.М.Лобунським.

    До Сергія Миколайовича звернулися жителі Богодухівщини з такими питаннями:

    Які прогнози розвитку тваринництва у нашому районі на перспективу?

    Якщо говорити про продукцію тваринництва, то за січень-жовтень поточного року господарствами вироблено 3602 тонни молока, 299,2 тонни м’яса (продукція вирощування). Валове виробництво молока у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збільшено на 49,1 тонну (1%), виробництво м’яса за цей період зменшилось на 114,1 тонну (28%). Надій молока на середньорічну корову склав 4223 кг, або збільшився на 648 кг (20%) проти рівня попереднього року.

    Однак, на даний час генетичний потенціал молочної худоби дозволяє отримувати, за умови застосування сучасних технологій годівлі та утримання, надої на рівні 7-9 тисяч кілограмів молока від корови на рік. Про це свідчать досягнення передових господарств області та країни, які досягли цих рубежів. Однак, у наших сільськогосподарських підприємствах до цього часу використовуються застарілі, високовитратні неефективні технології виробництва, незбалансована й недостатня за рівнем поживності раціону годівля тварин. Результатом екстенсивного ведення тваринництва старими методами є низький рівень реалізації продуктивного потенціалу тварин.

    Особливо негативно впливає на стан тваринництва і несприятлива цінова ситуація на ринку тваринницької продукції, тому через відсутність обігових коштів і не проводиться оновлення матеріально-технічної бази виробництва.

    Тому для перспективи розвитку тваринництва, як галузі сільськогосподарського виробництва в районі необхідне використання інтенсивних, конкурентоздатних порід і типів та сучасної системи селекційно-племінної роботи з ними, залучення біотехнологій репродукції, застосування сучасних індустріальних технологій утримання та експлуатації тварин з високою концентрацією поголів’я в сільськогосподарських підприємствах та частково механізовані технології і кооперативна системи заготівлі молока і забою тварин в селянських господарствах. Необхідно звертати увагу на пріоритетні та економічно доцільні в сучасних природно-кліматичних умовах кормові культури, застосовувати сучасні технології їх заготівлі, зберігання та роздавання тваринам, використовувати концентровані корми виключно у вигляді комбікормів, запровадити нові методології нормування живлення. В разі дотримання таких вимог тваринницька галузь зможе забезпечити в повному обсязі потреби у продукції тваринного походження як населення нашого району, так і реалізувати її за його межі.

    Що чекати від озимих культур, які посіяні під урожай наступного року ?

    Кількість опадів була недостатньою для припинення засухи і тривалість її перевищувала більше 1,5 місяця, тому посіяно озимих культур на площі 20,3 тис.га, що становить 88% до запланованої площі.

    Озимі культури зійшли на 1,6 тис.га (11% від засіяної площі). З них тільки 1% знаходяться в доброму стані, 4% - у задовільному, 95,% - в ослабленому і прорідженому.

    Сходи на посівах озимого ріпаку отримано на 0,6 тис.га, або 12% від засіяної площі. У слабкому і розрідженому стані перебувають 84% сходів, 16% - у задовільному.

    Подібна ситуація спостерігається як по області, так і майже по всій території України. Можливо, поліпшити прогнози врожаю в 2016 році можуть теплий листопад і м’яка зима. Тому остаточне підбиття підсумків і потреба пересіву озимих можна робити тільки в лютому.

    Чи буде відміна спецрежиму ПДВ ?

    Як відомо, через недостатність обігових коштів у сільгоспвиробників ще у 1998 році в Україні були запроваджені спеціальні режими оподаткування. Окрім того, під час переговорного процесу в межах всту­пу України до Світової організації торгівлі Міністерству аграрної політики вдалося відстояти право на засто­сування спецрежиму оподаткуван­ня, який передбачає акумуляцію сільськогосподарськими підприємствами коштів податку на додану вартість та фіксованого сільськогосподарськогооподатку. Більшість експертів сільськогосподарського виробництва та сільськогосподарські товаровиробники вважають, що не варто з 01 січня 2016 року скасовувати спецоподаткування, як мінімум, ще на два роки його залишити. Таку ж пропозицію, щодо необхідності подовження дії спецрежиму ПДВ до 2018 року, вносить і Міністерство аграрної політики. Далі, за ці два роки необхідно розробити нову форму підтримки. Можливо, як один із варіантів, це буде доступ до кредитних ресурсів і невелика відсоткова ставка, яку має компенсувати держава.

    Але, якщо буде скасоване пільгове оподаткування, то Міністерство вважає за необхідне запровадити адресні цільові дотації для сільськогосподарських товаровиробників та закріпити на законодавчому рівні си­стему цільових дотацій.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання