Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Охорона та збереження первоцвітів – справа кожного!

    З метою припинення незаконного збирання, транспортування та продажу рідкісних ранньоквітучих рослин щорічно в Україні в лютому-квітні поводиться масова Всеукраїнська екологічна акція державних природоохоронних та правоохоронних органів та екологічних громадських організацій – операція «Первоцвіт».

    Більшість рідкісних декоративних рослин, що занесені до Червоної книги України, зникають через винищення їх людиною. Найяскравіше ця тенденція простежується на прикладі первоцвітів, які збираються головним чином для продажу. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті природного угрупування, є їх невід’ємною частиною і потребують нашого захисту.

    Слід зазначити, що за порушення Порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за ст. 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста (1700 грн.) до двохсот п’ятнадцяти (3655 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

    За порушення чи погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослин цих видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі та пошкодження, накладається штраф за ст. 90 КУпАП на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

    Крім цього, керуючись ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рекомендуємо місцевим радам здійснювати контроль за додержанням природоохоронного законодавства, використанням і охороною природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення.

    Тож закликаємо громадськість проявляти екологічну свідомість, не зривати, не продавати та не купувати першоцвіти. Купуючи букетики пролісків, підсніжників чи пучечки конвалії, ви нічим не кращі за порушників, адже платите людям, які крадуть красу у весни, у нас з вами, у прийдешніх поколінь!

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання