Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Нові можливості та перспективи реформи місцевого самоврядування

    Обговорили під час інформаційного семінару з головами місцевих рад – потенційних центрів майбутніх об’єднаних громад Харківської області, який відбувся 29 березня в м. Харкові в прес-центрі газети «Время».

    Територіальна реформа в Україні - найголовніша, вона пріоритетна для розвитку іншим реформ, які відбуватимуться у майбутньому в об’єднаних громадах.

    Участь у семінарі взяла керівник апарату районної державної адміністрації Л.М.Іванова.

    Учасники семінару дізналися про особливості фінансування та бюджетні відносини в об’єднаних громадах.

    А саме, об’єднані громади отримуватимуть додаткові кошти на розвиток з державного бюджету. В цьому році 159 громад, які вже об’єдналися та провели вибори в 2015 році, отримають від держави 1 млрд.грн., - зазначається на сайті Харківської обласної державної адміністрації.

    Реформа проводиться для розвитку міської та сільської місцевості. Звичайно, потрібний розвиток не лише центрів громад, а й сільських населених пунктів. Тому кошти розподіляться відповідно до кількості сільського населення, на якому зосереджено особливу увагу.

    Організовано конкурс проектів розвитку, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.

    Як зазначили фахівці, за проектним принципом сьогодні працює весь цивілізований світ. Більш за все, Україна також перейде на проектне фінансування.

    Щоб перейти на прямі бюджетні відносини з державним бюджетом у 2017 році, потрібно об’єднатися та провести вибори в нових громадах не пізніше жовтня цього року. Для цього відповідні документи до Харківської обласної державної адміністрації потрібно подати до 01 червня.

    У 2015 році районною державною адміністрацією відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад», Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року №214, керуючись статтями 6, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», на виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 05 травня 2015 року №192 «Про утворення Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад», з метою підготовки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад розпорядженням голови районної державної адміністрації від 06 травня 2015 року №149 утворено районну робочу групу з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад та затверджено відповідний план заходів.

    03 червня 2015 року за ініціювання районної державної адміністрації в районному будинку культури відбулося громадське обговорення проекту Перспективного плану формування територій громад Богодухівського району за участю керівництва району, керівника регіонального Центру підтримки - Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади Д.С.Баринової, першого віце-президента - виконавчого директора асоціацій органів місцевого самоврядування Харківської області, голови постійної комісії Харківської обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності М.І.Тітова, керівників місцевого самоврядування, представників трудових колективів та організацій, осередків політичних партій та громадських організацій.

    Протягом 2015 року проведено шість засідань робочої групи, за результатами яких розроблено проект Перспективного плану формування територій громад району.

    Головою районної державної адміністрації разом із членами робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад здійснено 32 виїзди до населених пунктів району з метою роз’яснення основних положень чинного законодавства щодо реформи органів місцевого самоврядування.

    Проведено 28 зустрічей з представниками трудових колективів підприємств, установ та організацій, населенням з метою роз’яснювальної роботи щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

    Упродовж 2015 року 5 місцевими радами району (Богодухівською міською, Петропавлівською, Полково-Микитівською, Сухининською та Зарябинською сільськими радами) ініційовано процес добровільного об'єднання, 13 місцевими радами (Богодухівською міською радою, Петропавлівською, Полково-Микитівською, Куп'єваською, Вінницько-Іванівською, Олександрівською, Крисинською, Павлівською, Степнянською, Хрущово-Микитівською, Сухининською, Івано-Шийчинською сільськими радами, Гутянською селищною радою) проводяться громадські обговорення з питань добровільного об'єднання громад, 2 місцеві ради - Сазоно-Баланівська та Кленівська, мають рішення сесії про відмову від добровільного об`єднання та Червононивська сільська рада надала згоду Петропавлівській сільській раді на об’єднання.

    На часі – приймати відповідні рішення усіма місцевими радами району з тим, щоб реалізувати ефективні перетворення у нашій країні.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання