Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Обговорене питання незадовільного стану доріг району

    31 березня у нараді в голови районної державної адміністрації В.А.Шарова взяли участь підприємці та керівники промислових і сільськогосподарських підприємств, які розташовані на території Полково-Микитівської, Вінницько-Іванівської, та Богодухівської міської рад.

    Як зауважив Володимир Анатолійович, ремонт автомобільних доріг загального користування здійснюється в межах бюджетного забезпечення, доведеного Службі автомобільних доріг у Харківській області. В обласному бюджеті кошти на ремонт зазначених доріг не передбачаються.

    Слід зазначити, що у 2015 році Законом України від 02 червня 2015 року № 490-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування ремонту та утримання доріг державного значення» внесено зміни до Законів України «Про автомобільні дороги» та «Про місцеве самоврядування в Україні» у частині надання органам місцевого самоврядування відповідних повноважень щодо ремонту вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.

    Капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення та інших доріг загального користування, може здійснюватися за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів (керуючись п. 1 ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п. 10 ст. 91 «Бюджетного кодексу України» (зі змінами), а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством, у тому числі власних коштів підприємств незалежно від форми власності та господарювання. Так, торік за кошти місцевих рад району, а саме: міської ради - 420,0 тис.грн., Сухининської сільської ради - 100,0 тис.грн, Губарівської - 68,0 тис.грн. та спонсорські кошти (920,6 тис.грн) виконано майже 10347,0 кв.м. ямкового ремонту.

    Враховуючи незадовільний стан автомобільних доріг району, керівники виявили бажання надати допомогу в вирішенні даного питання.

    Тільки спільними зусиллями можливо покращити стан доріг району.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання