Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Засідання координаційної комісії з питань розвитку підприємництва при райдержадміністрації

    15 березня 2012 року під головуванням Бєлого Володимира Миколайовича, голови районної державної адміністрації відбулося засідання координаційної комісії з питань розвитку підприємництва при райдержадміністрації. Обговорювалися два питання:

    • про вплив змін до податкового Кодексу України на податкові надходження та кількість суб’єктів малого підприємництва у районі;
    • про розгляд актуальних питань розвитку малого підприємництва.

    Бєлий В.М. підкреслив, що райдержадміністрація зацікавлена у развитку малого бізнесу, який створює додаткові робочі місця в районі та є суттєвим платником податків до місцевих бюджетів. Тому викликає занепокоєння той факт, що в 2011 році кількість фізичних осіб-підприємців скоротилася на 4,5%, і за січень-лютий 2012 року ситуація кардинально не змінилася. Разом з тим, кількість підприємств малого бізнесу в районі стабільна.

    Жилко В.Є., начальник відділу оподаткування фізичних осіб Державної податкової інспекції в Богодухівському районі повідомила, що внесення змін до податкового Кодексу України в частині спрощеної системи оподаткування дало позитивні наслідки. Прогнозовані надходження до місцевого бюджету від суб’єктів малого підприємництва за 2012 рік складуть понад 40 млн.грн., або на 6% більше, ніж торік.

    Найбільше питань було до Лобойко Л.Г., заступника начальника управління Пенсійного фонду України в Богодухівському районі, яка інформувала присутніх про систему пенсійного забезпечення. Згідно чинного законодавства до страхового стажу входить період, за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

    Член координаційної комісії, голова Богодухівського громадського кооперативу «Підприємець» Батрак К.Ю. запропонувала вийти з пропозицією до вищих інстанцій ініціювати питання щодо внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а саме: ввести диференціацію єдиного соціального внеску не лише з урахуванням мінімальної заробітної плати, але і в залежності від валового доходу фізичної особи-підприємця. Дана пропозиція була підтримана членами комісії.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання