Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про реалізацію у Харківській області програми «Власний дім»

    КП «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» інформує про те, що в Харківській області з 1998 року реалізується регіональна програма «Власний дім» в рамках якої виконується державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла.

    Умови надання і порядок надання кредиту індивідуальним забудовникам визначені постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 №1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі», а також Регіональними правилами надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі затверджені рішенням LVIII сесії V скликання Харківської обласної ради від 17.06.2010 №1744-V (зі змінами).

    Відповідно до Правил, кредитування індивідуальних забудовників здійснюється на умовах цільового використання, забезпечення, строковості, платності, зворотності.

    Позичальниками кредитів можуть бути громадяни України, які постійно проживають, будують житло у сільській місцевості на території Харківської області та працюють на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, у тому числі в підсобних господарствах, ведуть особисте селянське господарство та підсобне господарство на присадибних ділянках, соціальній сфері села, на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, в органах місцевого самоврядування, в районних державних адміністраціях, розташованих в межах району, а також особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

    Кредит позичальнику надається на термін до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років, з внесенням за користування ним плати у розмірі трьох відсотків річних.

    На час надання інформації, Фонд має в наявності фінансування для кредитування сільських мешканців за рахунок коштів Державного бюджету.

    На підставі вищевикладеного, прошу районні державні адміністрації та голів районних рад провести роз’яснювальну роботу з головами сільських, селищних рад, щодо доведення вищенаведеної інформації до сільського мешканця.

    За отриманням консультацій сільськими мешканцями щодо порядку отримання даного кредиту звертатись за телефонами (057)-705-19-65, (057)-705-19-66, контактна особа Олександр Григорович Кулик.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання