Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    За рік борги мешканців Харківщини за спожитий газ зросли на 380 млн.гривень

    Протягом останнього року борги мешканців Харківщини за спожитий природний газ зросли на 380 млн. гривень. І хоча за останні два місяці розмір заборгованості скоротився на третину, він все ще залишається на надвисокому для регіону рівні.

    Станом на 01.06.2016р. (за оперативними даними) загальний борг побутових споживачів перевищив 700 млн. грн. Найбільшими районами - боржниками за спожите блакитне паливо є Харківський район, з заборгованістю населення - 86 млн. грн., Дергачівський район - 48,3 млн. грн., Зміївський район - 22,3 млн. грн., Балаклійський район - 19,2 млн. грн.

    Така ситуація з розрахунками за спожите блакитне паливо ставить під загрозу стабільне газопостачання в регіоні та отримання Харківською областю необхідних для життєдіяльності обсягів газу, особливо в опалювальному періоді. Оскільки ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» має зобов’язання розрахуватись за спожите регіоном паливо.

    «Ми просимо наших споживачів терміново вирішити питання щодо оплати за спожитий газ. Це набагато легше зробити в літній період, при зменшенні обсягів споживання та фінансового навантаження на родини. Також нагадуємо, що споживачі, які не мають можливості самостійно розраховуватись за газ, можуть звернутися в органи соціального захисту для оформлення субсидій», - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

    При наявності заборгованості за використаний природний газ, поставка газу споживачу-боржнику буде призупинена. Так, тільки у травні місяці від системи газопостачання відключено понад 500 домоволодінь. Мешканці цих будинків не відреагували на повідомлення газової компанії щодо несвоєчасності розрахунків та припинення подачі газу у житло. Хоча такої ситуації можна було уникнути.

    Довідка: ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. м. Харків) з 01 липня 2015 р. Підприємство обслуговує більше 950 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів. Штат Компанії складає понад 100 чоловік.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання