Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З фельдшера в станочники: щорічно до 5 тис. безробітних мешканців Харківщини обирають профтехосвіту

    Щорічно до 5 тис. безробітних мешканців Харківщини обирають профтехосвіту, про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

    - Сьогодні оплата праці кваліфікованих робітників складає 10-17 тис.грн. Вони постійно затребувані роботодавцями. До 95% випускників Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості працевлаштовуються, - наголошує В.Міненко.

    Безробітні перенавчаються з фельдшера в станочники широкого профілю, з економіста на оператора верстатів з програмним керуванням, з інженера в швачку. Змінюють вищу освіту на професійно-технічну.

    У Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості без іспитів і незалежно від віку вчать за 26 професіями. Слухачі здобувають знання в сфері будівництва та обслуговування будинків, сфері послуг, легкої промисловості, сфері громадського харчування та торгівлі, сільського господарства та інформаційних технологій. Для безробітних навчання - безкоштовне, витрати на проїзд - компенсуються.

    - Основна частина фахівців готується для металообробної галузі. Токарі, фрезерувальники, оператори верстатів з програмним керуванням, слюсарі-ремонтники, заточувальники - ці професії на ринку праці користуються найвищим попитом. 56% вакансій, які надходять від роботодавців - потреба у робітниках. Потреба фахівців та службовців - до 29%, - продовжує Міненко. - З більш жіночих професій організовуємо підготовку за фахом - косметик, манікюрник, покоївка, адміністратор, швачка, кухар, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення.

    Основний акцент у підготовці кадрів робиться на вдосконалення співпраці з роботодавцями. Професійне навчання адаптоване до економічних потреб регіону. В процесі навчання використовуються найсучасніше мультимедійне обладнання. Слухачі забезпечуються необхідною сировиною та матеріалами. Виробнича практика організовуються безпосередньо на робочих місцях підприємств. Іногороднім гарантується проживання.

    - Така профтехосвіта - це не міф, це реальні можливості для працевлаштування, - впевнений керівник центру зайнятості. - Наш випускник повністю відповідає потребам роботодавців. При його навчанні враховуються останні зміни в технологіях, вимоги до якості продукції. Здійснюється індивідуальний підхід. Людина за короткий час освоює професію та пристосовується до нововведень. Вона стає конкурентоспроможною!

    За результатами роботи в 2015 році професійне навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили 4114 осіб. Протягом І півріччя 2016 року професійне навчання проходили 2878 осіб, працевлаштовані вже 94,2%.

    На серпень 2016 року заплановане формування груп за професіями: «слюсар-ремонтник», «монтажник гіпсокартонних конструкцій», «маляр», «штукатур», «касир торгівельного залу», «виноградар», «манікюрник».

    За більш детальною інформацією звертайтеся до Богодухівського районного центру зайнятості, що знаходиться за адресою: м. Богодухів, вул. Генерала Моргунова, 7, тел. (05758) 3 - 02 - 32.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання