Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Психологічна допомога воїнам АТО - запорука здорового суспільства

    Допомога психологів та психологічна реабілітація демобілізованих військовослужбовців - вкрай чутлива тема. Надзвичайно важливо розуміти, що психолог - це не психіатр, він не ставить діагнозів. Більше того, психолог не розголошує почуту конфіденційну інформацію. Психолог не лізе в душу, не повчає, не примушує. Задача психолога - допомогти військовослужбовцю самостійно подолати ті проблеми, які можуть виникнути як закономірна реакція нормальної психіки на екстремальні події.

    Психологічна допомога - це вид допомоги, яку надає кваліфікований психолог людині або групі людей з метою оптимізації психофізіологічних станів, пізнавальних процесів, поведінки, спілкування, реалізації індивідуальної і особливо групової діяльності.

    Одне з найважливіших завдань, що постають перед суспільством, котре зустрічає своїх солдат, - це психологічна реабілітація військовослужбовців. Суть реабілітації - донести до них самих цю інформацію та навчити їх використовувати цей досвід як свою перевагу, замість сприймати його як ваду. Психологічна допомога має сприяти успішній адаптації військовослужбовця до нових умов життя. Головне в допомозі демобілізованим - це те, щоб самі учасники АТО були в цьому зацікавлені.

    Емоційно-психологічне відновлення військовослужбовців має пріоритетне значення, є важливою складовою ефективності системи надання соціальних послуг.

    19 серпня в зоні АТО відбулася зустріч головного спеціаліста (психолога) Богодухівського РЦСССДМ з бійцями 93 омвр. В ході якої була проведена просвітницька робота щодо поняття психологічної допомоги, можливості та необхідності проходження бійцями психологічної реабілітації після повернення з зони АТО. Бійці були зацікавлені, задавали багато питань, проведені індивідуальні консультації.

    В завершенні зустрічі з психологом солдати впевнилися у потребі психологічної допомоги, як в зоні АТО так і після повернення додому.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання