Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    13 жовтня в приміщенні районної державної адміністрації відбулася нарада з пільговиками та отримувачами субсидій.

         Доповідали начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Жижирій Н.В. та заступник начальника відділу адресної соціальної допомоги Спесивцева Д.М. Житлові субсидії надаватимуть по-іншому. Йдеться про законодавчі зміни, що стосуються і оформлення відповідних документів, і обчислення сукупного доходу сімей.
        Насамперед законодавчі зміни у соціальній сфері стосуються пільговиків. Адже відтепер субсидії на оплату комунальних послуг будуть нараховуватися без урахування пільг. Тож власники житла будуть визначати, що їм вигідніше: користуватися пільгами чи одержувати субсидії. Пільговики вже звертаються із відповідними заявами. Чергову хвилю збільшення кількості відвідувачів очікують в жовтні, коли жителі району отримають рахунки за природний газ за новими тарифами.
        Щодо оформлення документів на субсидію, то тепер богодухівці можуть відповідну заяву та декларацію про доходи і майно направляти поштою та електронною поштою, за наявності у клієнта цифрового підпису. Якщо при обчисленні сукупного доходу дотепер за працездатною особою, яка ніде не працює, рахували один прожитковий мінімум, то тепер законодавець збільшив цю норму вдвічі.
        А от студентам стаціонару, котрі не отримують стипендії, та безробітним рахуватимуть по одному прожитковому мінімуму. Строк призначення житлової субсидії визначається з місяця звернення, але не більше як за 12 місяців.
        Спесивцева Д.М. нагадала, що не слід забувати і про обов’язок повідомляти органи соціального захисту про зміни у складі зареєстрованих жильців оселі. А ще – про покупки вартістю понад 50 тисяч гривень. В останньому випадку клієнт втрачає право на житлові субсидії. Щоправда не назавжди. Через рік така родина знову може звертатися за допомогою держави. Але є винятки, коли цілком можливе призначення субсидії попри встановлені норми і правила, зокрема в разі лікування.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання