Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Міжнародний досвід влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, орієнтує на створення та підтримку сімейних форм виховання

         На території району створені та функціонують 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 10 дітей-вихованців та 11 прийомних сімей, в яких виховується 14 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2016 року створена 1 прийомна сім’я та влаштована 1 дитина. На початку 2016 року на базі прийомної сім’ї створений дитячий будинок сімейного типу. Протягом 2016 року довлаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу 4 дитини, та 7 дітей виведено (1 передана батькові, 1 влаштована під опіку, 3 у зв’язку зі вступом до навчальних закладів, проживанням у гуртожитках та переходом на повне державне забезпечення, 1 з працевлаштуванням, 1 з укладання шлюбу).
         Призначення і виплати соціальної допомоги та грошового забезпечення здійснюються управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації, та у разі затвердження нового рівня прожиткового мінімуму розмір соціальної допомоги та грошового забезпечення перераховується без додаткового звернення батьків. З початку року державна допомога на дітей становить 757,5 тис.грн. та грошове забезпечення батьків становить 282,5 тис.грн.
         Однією із специфічних відмінностей прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу від усиновлення та опіки (піклування) є державна соціальна підтримка таких сімей, що реалізується у формі соціального супроводження – це вид соціальної діяльності, що передбачає надання спеціалістом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з фахівцями інших установ, організацій та закладів комплексу юридичних (правових), психологічних, соціально-педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних, інформаційних послуг, спрямованих на забезпечення належних умов функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.
         Сімейні форми влаштування, безумовно, треба розвивати й зміцнювати. І ми маємо це забезпечити кількістю та якістю сімей та опікунів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, де влаштовуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання