Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Реформування системи освіти та підвищення її якості в нових економічних і соціокультурних умовах - один із найважливіших напрямів державної політики України

    З 2017 року почала діяти районна Програма розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки», метою якої є забезпечення стабільного розвитку освіти району відповідно до вимог суспільства, забезпечення особистісного розвитку дітей та молоді згідно з їх індивідуальними здібностями і потребами.

    Завданням Програми у сфері дошкільної освіти передбачалося розвиток мережі дошкільних навчальних закладів району, а також модернізація їх матеріально-технічної бази.

    У сфері загальної середньої освіти передбачалося формування освітнього середовища для розвитку, соціалізації та подальшого професійного самовизначення учнівської молоді, забезпечення рівного доступу до якісної освіти та підвищення якості загальної середньої освіти, виявлення та підтримка обдарованої молоді.

    Триває виконання Програми щодо створення умов для інноваційної та дослідно-експериментальної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах району.

    Значна увага приділяється соціально-педагогічним аспектам підтримки обдарованої молоді. Діюча в районі система роботи з обдарованою учнівською молоддю дозволила цього року команді Богодухівського району в обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад піднятися з 19 на 14 місце у рейтинговій таблиці області та посісти перше місце серед сільських районів.
    Крім інтелектуальної складової для гармонійного всебічного розвитку особистості кожної дитини необхідно забезпечити належний рівень її фізичного, психічного та соціального здоров’я.

    Надзвичайно важливим важелем у формуванні патріотизму, моральності, духовності і звитяги є відродження українського козацтва, популяризація серед молодого покоління козацьких ідеалів і принципів.

    Тривала робота по виконанню Програми у сфері позашкільної освіти, яка забезпечується Богодухівським центром дитячої та юнацької творчості Богодухівської районної ради Харківської області.

    Охоплення дітей гуртковою роботою 28% від загальної кількості дітей шкільного віку, що на 7% більше порівняно 2016 роком і становить 895 дитини. У 2017 році було відкрито 7 гуртків туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямків. Усього різними формами позашкільної освіти в районі охоплено 3219 дітей, що складає 100% від загальної кількості дітей шкільного віку. На розвиток позашкільної освіти району з Програмними видатками було виділено 4,0 тис. грн.

    На виконання районної Програми «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки», щороку значна увага приділяється організації підвезення учасників навчально - виховного процесу. Станом на 01 вересня 2017 року до закладів освіти району та у зворотному напрямку здійснюватиметься підвезення 722 учнів та 65 педагогічних працівників.

     Завдяки реалізації Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки» за 2017 рік значно покращилася матеріально-технічна база загальноосвітніх навчальних закладів району.

    Заходи в межах програми за звітний період виконано в повному обсязі.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання