Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання економічного і соціального розвитку району в 2017 році та завдання на 2018 рік

    Як зауважила начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Ірина Телешенко, головні завдання Програми економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2017 рік в цілому виконані.
        Правильно обрані пріоритети дали можливість підвищити рівень життя населення району. Так, середньомісячний розмір заробітної плати одного штатного працівника зріс на 32,7%, а пенсій - на 27,7%. Показник по створенню нових робочих місць за січень-листопад минулого року перевиконано у 2,3 рази до річного прогнозу. Кількість призначених субсидій на житлово-комунальні послуги та придбання твердого палива зросла на 16%, а сума призначень - на 29%. Надано адресну матеріальну допомогу 354 громадянам на суму 1 007,9 тис. грн., яка у 2,3 рази вища ніж за попередній рік. Підприємства житлово-комунального господарства надавали необхідний перелік послуг. Сформовано мережу закладів соціально-гуманітарної сфери, яка забезпечує потреби населення району, придбано шкільний автобус та автомобіль для комфортного перевезення до м. Харкова людей, які страждають на ниркову недостатність. Зведений бюджет району виконаний на 106,1% до показників, затверджених органами місцевого самоврядування з урахуванням внесених змін. Всі 24 місцевих бюджети отримали понадпланові надходження.
        Покращення добробуту мешканців району зумовлено стабільністю у виробничій сфері.
        Промисловим комплексом району, за попередніми даними, реалізовано продукції на суму 1,2 млрд. грн., що на 19% перевищує прогнозовані показники. При очікуваному валовому зборі ранніх зернових культур 52,9 тис. га, зібрано 73,1 тис. га та отримана урожайність 45,4 ц/га при запланованій 39 ц/га. Виділення коштів з державного та обласного бюджетів в сумі 23,6 млн.грн. дало можливість виконати роботи з будівництва, капітального ремонту, реконструкції 7 об'єктів соціально-економічного значення району.
        Службою автомобільних доріг у Харківській області освоєно 8,6 млн.грн. коштів районного та місцевих бюджетів на експлуатаційне утримання автодоріг загального користування, які проходять територією району.
        Проведено капітальні ремонти районного будинку культури та Гутянського сільського будинку культури, завершено будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям в м. Богодухові, реконструкцію будівлі ліквідованої Горьківської ЗОШ І-ІІ ступенів в Горьківський дошкільний навчальний заклад «Сонечко», виконано ремонт спортивної зали дитячо-юнацької спортивної школи та продовжується її ремонт в центрі дитячої та юнацької творчості.
        Разом з тим, в економіці та соціальній сфері району існує низка проблем і невирішених питань.
        Поголів’я сільськогосподарських тварин продовжує зменшуватися.
        Відшкодування витрат перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян забезпечено частково.
        Існує заборгованість суб’єктів господарювання району по сплаті Єдиного соціального внеску та податковий борг.
        Продовження робіт щодо газифікації населених пунктів району та ремонту автомобільних доріг потребують значних капіталовкладень.
        Не завершено роботи щодо освітлення населених пунктів району.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання