Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Круглий стіл на тему «Соціальний супровід зареєстрованих безробітних при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс - менеджмент»

    30 січня у центрі зайнятості проведений круглий стіл «Соціальний супровід зареєстрованих безробітних при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс - менеджмент». Мета заходу – координація спільних зусиль соціальних партнерів у сфері надання соціальних послуг соціально вразливим категоріям громадян.
        Учасниками заходу стали представники центру зайнятості, організації - надавачі соціальних послуг, в тому числі недержавні, які надають соціальні послуги або представляють інтереси вразливих груп населення та жінок, а саме: міська рада, управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, районний відділ з питань пробації, місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, районний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, відокремлений підрозділ громадської організації «Спілка ветеранів АТО», районна громадська організація «Союз Чорнобиль Богодухівщини».
        Засідання відкрила директор районного центру зайнятості Надія Лещенко, яка розповіла, що починаючи з січня 2018 року службою зайнятості запроваджено процедуру соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджмент. У 2017 році в рамках проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформ соціального сектору в Україні» проведено успішну апробацію нових підходів сприяння зайнятості населення.
        Олена Філіпова, заступник начальника відділу надання соціальних послуг центру зайнятості, детально зупинилася на понятті «кейс-менеджмент» - підходу, який передбачає оцінку ситуації і потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення, моніторинг та оцінювання результатів роботи. Акцентувала увагу присутніх, що виявлення та спільне подолання соціальних перешкод буде сприяти поверненню найуразливіших верств населення на ринок праці.
        Основним завданням кейс-менеджменту є забезпечення підтримки і надання допомоги безробітним, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, в процесі їх працевлаштування для підвищення конкурентоздатності шляхом розвитку необхідних навичок пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди, закріплення на робочому місці, сприяння доступу до допоміжних та підтримуючих зайнятість послуг, координації залучених послуг.
        Під час проведення круглого столу заплановані подальші шляхи співпраці, цікавим досвідом проведення кейс-менеджменту поділився в.о. директора місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця. Дмитро Миколайович висловив щиру подяку за участь у заході, надію на те, що співпраця та партнерство успішно триватимуть і надалі, як і з постійними соціальними партнерами, так і з новими, адже до широкого кола наших партнерів долучились громадські організації.
        Позитивна та дружня атмосфера сприяла плідному спілкуванню. Організатори заходу сподіваються, що нові підходи у співпраці сприятимуть поверненню на ринок праці вразливих верств населення.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання