Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині відбувається «Культурний ХАКАТОН»

    23 червня голова Харківської обласної державної  адміністрації Юлія Світлична відвідала фестиваль «Культурний ХАКАТОН», який проходить у Шарівському замку з 20 по 24 червня. В зустрічі взяв участь голова районної державної адміністрації Володимир Шаров.

    «Проект «Культурний ХАКАТОН» став переможцем конкурсу проектів Міністерства культури України «Малі міста – великі враження». Він покликаний не просто привернути увагу до Шарівської садиби, а й генерувати нові ідеї, які дозволять створити з парку унікальну локацію для проведення культурних подій та мистецьких перфомансів, - розповіла керівник області. - Зі своєї сторони робимо все, щоб привести садибу у належний стан. З обласного бюджету вже виділені кошти для проведення першочергових заходів з реконструкції. Також залучили до відновлення садиби іноземних партнерів, українсько-німецьку компанія «BASF».

    Учасники інтелектуального хакатону - архітектори, IT-фахівці, художники, інженери-урбаністи, юристи, працівники музеїв, дизайнери. Переможців конкурсу, які працювали над розробкою проектів ревіталізації Шарівської садиби, привітала Юлія Світлична та вручила їм призи - сертифікати на 10 тис.грн.

    Губернатор області  ознайомилася з виставкою сучасного плакату «Екологія культури» та переглянула театралізований перформанс «Святковий бал». Також вона взяла учать у презентації QR-коду Шарівської садиби, який розміщено на інформаційній дошці комплексу.

    У рамках фестивалю «Культурний ХАКАТОН» організовано широку культурну програму. Бажаючі можуть взяти участь у майстер-класах з живопису, кераміки, дизайну. На території садиби працює дитячий розважальний майданчик, проходять історичні квести, конкурси танцю, проводяться цікаві екскурсії.

    Виступи оркестру ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка - СХІD OPERA, групи «ША ПОПОВА СЕКСТЕТ», фіналістки «Х-фактору» Вети Козакової та діджей сет від dj MAWRICK на завершення четвертого дня фестивалю залишили незабутні враження та масу позитивних емоцій.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання