Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Сподіваюсь, що ідеї «Нової української школи» найкраще будуть реалізовані саме на Харківщині. Володимир Ковтунець

    Перший заступник Міністра освіти і науки України під час обласного педагогічного форуму в Харкові відзначив високий рівень розвитку сфери освіти в області.
        «Один лише той факт, що кістяк нашої команди на міжнародній олімпіаді з математики складали школярі з 27-го ліцею, і команда посіла рекордне для себе 4-е місце, – це заслуга, в першу чергу, харків’ян. Тут дуже високоякісна освіта, такого елітарного рівня. І, як показують результати ЗНО, масова освіта також дуже хороша. І я сподіваюсь, що ідеї «Нової української школи» найкраще будуть реалізовані саме в Харківській області», - сказав Володимир Ковтунець.
        Він також зауважив, що програми, які розроблені міністерством для «Нової української школи» – не є єдино можливим варіантом для досягнення необхідних освітніх результатів.
        «Ідея нової освіти закладена в Закон України про освіту. Це академічні свободи педагогів та закладів освіти. І, якщо ми сьогодні пропонуємо концепцію «Нової української школи», то фактично ми показуємо один з варіантів, як досягти тих результатів, які записані в законі, які передбачаються державними стандартами освіти. Ми ніколи не будемо перешкоджати тому, щоб реалізовувати новаторські ідеї, тому що кожна школа сьогодні має право вибору: або реалізує типову освітню програму, яку розробляє міністерство, або розробляє свою освітню програму. Від держави буде тільки одна вимога – досягти результатів, які прописані в державному стандарті про освіту. І ми розраховуємо, що в Харкові буде найбільше таких свіжих, нестандартних ідей», - сказав перший заступник міністра.
        Нагадаємо, цього року обласний педагогічний форум, що проходить у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна, зібрав понад 600 учасників. Це вчителі, керівники закладів освіти, представники відділів освіти з усіх районів та міст області. Участь у заході традиційно бере голова ХОДА Юлія Світлична.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання