Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відкриття читацького абонементу дошкільників та учнів молодших класів дитячої бібліотеки після проведених відновлювальних робіт

    На жаль, сучасний світ майже нівелював безпосереднє, близьке спілкування дитини з книгою. Інтернет, різні гаджети та планшети заполонили все навколо, навіть бібліотеки стали електронними та віртуальними.
        Традиційні бібліотеки для того, щоб не втратити читачів, повинні виходити зі старого формату, створюючи не просто місце, де читають книжки, а потужний інформаційний, культурний центр. Та бібліотека, до якої звикли, потребує трансформації аби діти могли прийти туди, де їм буде цікаво читати, займатися, гратися, підготувати домашнє завдання.
        Бажання розвивати нові форми є, але самим бібліотекам дуже важко це зробити. Потрібна матеріальна база і це розуміє районна влада. Саме з метою покращення матеріально-технічної бази районної дитячої бібліотеки КЗ «Богодухівська централізована бібліотечна система» у грудні 2017 року були виділені кошти з районного бюджету у сумі 26,1 тис. грн на проведення поточного ремонту кімнати сімейного читання. У червні цього року проведено поточний ремонт кімнати читацького абонементу для учнів молодших класів на суму 59,4 тис. грн, а в серпні - коридору районної дитячої бібліотеки на суму 111,0 тис. грн.
        «Одним із пріоритетних напрямків роботи влади є розвиток бібліотечної галузі. Адже ми повинні дбати про майбутнє наших дітей», – сказав голова районної державної адміністрації Володимир Шаров під час огляду приміщень закладу після проведених відновлювальних робіт. Він привітав юних читачів та їх батьків з оновленим чудовим простором та зазначив, що бібліотека продовжує бути одним з найважливіших культурних ресурсів для дітей, центром дозвілля, місцем для освіти, простором для спілкування та розвитку творчих здібностей дітей Богодухівщини. Також до привітань долучилися голова районної ради Сергій Панов, депутат Харківської обласної ради Ольга Львова та представник Харківської обласної бібліотеки для дітей Валентина Лупицька.
        Керівники району завітали на відкриття оновленого читацького абонементу не з порожніми руками. За кошти районного бюджету були придбані планшети для бібліотеки на суму 24,5 тис. грн, які нададуть можливість читачам мати швидкий доступ до інформації за найменших зусиль для її отримання.
        Звісно, планшет є зручним інструментом для читання, але багато дітей все ж таки надають перевагу традиційним книгам. Вони ніколи не виходять з моди та відмінно живуть поруч із ноутбуками, планшетами та смартфонами.
        Кажуть, що книга – це найкращий подарунок. Тож сьогодні дитяча бібліотека отримала ще один чудовий подарунок від районної влади, а саме: поповнилася галузевою літературою для читачів молодших класів на суму 10 тис. грн.
        Любов Коваль, завідуюча районною дитячою бібліотекою КЗ «Богодухівська централізована бібліотечна система», висловила велику вдячність голові районної державної адміністрації Володимиру Шарову, голові районної ради Сергію Панову та депутату районної ради Олександру Скорику за постійну увагу до закладу та за фінансову і організаційну підтримку при проведенні відновлювальних робіт приміщень бібліотеки.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання