Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Галілей Зоєю Михайлівною

    На всі запитання, які були адресовані Зої Михайлівні, надані вичерпні відповіді.

    Скільки у Богодухові та Богодухівському районі створено дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей?( Пилипенко О.В.)

    На даний час у місті Богодухові та у Богодухівському районі створено та функціонує один дитячий будинок сімейного типу та 12 прийомних сімей де виховуються 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

    Чи буде мені відомо про хвороби, які є у дітей, при створенні прийомної сім'ї? (Назаренко З.П.)

    Майбутні прийомні батьки обов'язково інформуються про стан здоров'я, фізичний та розумовий розвиток дітей, яких вони бажають взяти на виховання та спільне проживання. Медичний працівник надає інформацію та ознайомлює з медичною карткою дитини під час знайомства у притулку чи іншому закладі, де на той час перебуває дитина-сирота або дитина, позбавлена батьківського піклування.

    Які доходи я повинна мати, щоб створити прийомну сім'ю? (Глущенко Л.П.)

    Особа, яка не має постійного заробітку (доходу), не може створити прийомну сім'ю. Якщо Ви працюєте, то середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім'ї, не може бути менший, ніж розмір прожиткового мінімуму.

    Які кошти отримують прийомні батьки на дітей?( Ситник Т.М.)

    За прийомними дітьми зберігаються раніше призначені аліменти, пенсія, інші види державної допомоги. Суми коштів, що належать прийомним дітям як пенсія, аліменти, інші види державної допомоги, переходять у розпорядження прийомних батьків і витрачаються ними на утримання прийомних дітей.

    Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.  

    Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення. Порядок призначення і виплати грошового забезпечення визначається Кабінетом Міністрів України.

    Державна соціальна допомога і грошове забезпечення виплачується щомісяця і перераховуються на особові рахунки батьків – вихователів у банківській установі за їх вибором.

    Чи планується у цьому році створення прийомних сімей? (Оксенич М.І.)

    Так, планується. У цьому році ми створили 4 прийомні сім'ї, куди влаштували 6 дітей. На даний час працівники служби у справах дітей працюють у цьому напрямку, до кінця року плануємо до влаштувати хлопчиків та дівчаток у вже створений дитячий будинок сімейного типу та до влаштувати двох дівчаток у вже створену прийомну сім'ю.

    З питань створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, усиновлення та встановлення опіки та піклування звертайтеся до служби у справах дітей Богодухівської райдержадміністрації, яка знаходиться за адресою:  

    вул. Міліцейська, 2, тел.3-41-42.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання