Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Президент привітав переможців та призерів ІІІ юнацьких Олімпійських ігор

    «У змаганнях, в яких брали участь представники більше 200 країн, і коли Україна увійшла в неофіційному заліку до десятки найкращих – це є ваш внесок в утвердження статусу України у світі», - наголосив Глава держави на зустрічі зі спортсменами та їх тренерами.
        «Дуже дякую вам за те, що ви прославили Україну», - сказав Президент.
        Петро Порошенко зауважив, що десять років тому, коли за кордоном наші громадяни говорили, що вони з України, то їх перепитували, чи це Росія. «Про Україну, на жаль, мало хто знав. Зараз ніхто вже нас не плутає», - додав він.
        «Зараз весь світ демонструє солідарність з Україною в нашій боротьбі. Країна, яка дає відсіч російському агресору. Весь світ знає міць і потужність нашої армії. Витривалість, мужність українського народу. Але надзвичайно важливо, щоб весь світ дізнався про Україну й за спортивними перемогами», - сказав Президент.
        Глава держави зазначив, що кожен зі спортсменів юнацької збірної зробив для цього величезний внесок. Він подякував спортсменам, які завоювали 7 золотих медалей, 8 срібних та 8 бронзових, «за потужний і сильний український дух».
        «І на Латиноамериканському континенті знають зараз Україну з найкращого боку. Упевнений у тому, що це і є дуже великий внесок, аванс до наших майбутніх перемог: і в Токіо в 2020 році, й у Парижі в 2024-му, й у Лос-Анджелесі в 2028-му. Тепер ми вже маємо більше підстав для того, щоб сподіватися на нагороди», - сказав Петро Порошенко.
        За його словами, й Олімпійська збірна України може повчитися на досвіді досягнень юнацької збірної.
        Президент особливо привітав дворазову олімпійську чемпіонку з фехтування Катерину Чорній: «Велике спасибі вам за ці дві медалі. Я думаю, що досягнення Катерини мають надихати всіх решту – що це можливо, і ми це зможемо».
        Глава держави також привітав золотих медалістів – Назара Чепурного (зі спортивної гімнастики), Михайла Кохана (з легкої атлетики), Валерія Іваненка (з легкої атлетики), Ярославу Магучіх (з легкої атлетики).
        «Дуже важливо, щоб їх подвиги надихали й інших наших спортсменів на те, що золоті медалі – це не лише їхнє досягнення, а це досягнення країни. І це великий привід для радості не лише Президента, який «тримав кулаки», але й усієї армії українських уболівальників. Бо на вас дивилася вся країна, на вас дивився весь світ. Я дуже радію тому, що в нас це вийшло», - наголосив Президент.
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання