Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Богодухівському районі завдання державної інформаційної політики реалізуються через розгалужену систему інформаційної галузі

    Утворюють її засоби масової інформації, бібліотечні установи, телекомунікаційні технології, засоби зв’язку.
        У районі здійснюють діяльність 2 районні періодичні друковані видання: громадсько-інформаційна газета «Маяк» та газета «Вісник Богодухівщини». Розповсюджуються всеукраїнські та регіональні друковані видання: «Слобідський край», «Голос України», «Вечерний Харьков», «Урядовий кур’єр», «Сільські вісті», «Пенсійний кур’єр», «Факти і коментарії», «Селянська газета», «Харківський кур’єр», «50+», «Время», «Зоря» тощо.
        Розповсюдження друкованих видань здійснюється ХД ПАТ «Укрпошта» ВПЗ Богодухів-3.
        Бібліотеки є обов’язковим елементом розвиненого інформаційного суспільства. Мережа бібліотек району становить 30 закладів, з них 2 в м. Богодухові – центральна районна бібліотека та районна бібліотека для дітей.
        Всі бібліотечні заклади об’єднані в централізовану бібліотечну систему, книжковий фонд якої становить понад 267177 примірників друкованих видань.
        У м. Богодухові працює один книжковий магазин та 7 книжкових прилавків. Поряд з цим в районі діє 21 поштове відділення, одне з яких – пересувне, яке обслуговує 19 населених пунктів. Тут можна придбати періодичні видання, дитячі книги, журнали.
        У районі важливе місце в інформаційній сфері району посідають загальнонаціональні канали «Інтер», «ІСТV», «СТБ» та обласні «Simon», «ОТБ», «7 канал».
        Не менш важливим засобом інформаційного спілкування є соціальна мережа.
        Місцеві радіо та телебачення на території району відсутні. Разом з тим, у соціальній мережі Фейсбук відкриті сторінки Богодухівського громадського телебачення та Богодухів-ТВ.
        Відкритість у діяльності органів влади є вимогою розбудови громадянського суспільства в Україні.
        Районною державною адміністрацією інформування громадян про діяльність органів державної влади здійснюється через публікації матеріалів у районних газетах «Маяк» та «Вісник Богодухівщини», проведення особистих (виїзних) прийомів громадян, розміщення інформаційних стендів в адміністративних приміщеннях, проведенні та публікації звітів посадових осіб.
        Інформаційні матеріали про діяльність районної державної адміністрації систематично розміщуються на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації.
        На сторінках веб-сайту у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації» відвідувачі можуть ознайомитися зі структурою районної державної адміністрації, її поточною діяльністю, наданням адміністративних послуг, різними новинами, які відбуваються в районі.
        Однією з основних проблем розвитку інформаційного простору є недостатнє фінансування, яке негативно впливає на стан матеріально-технічної бази, що не дозволяє вчасно оновлювати основні засоби виробництва для створення інформаційного продукту належної якості.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання