Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична провела зустріч з послом Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом

    Сторони обговорили соціально-економічну ситуацію в Харківській області, а також перспективні напрямки співробітництва нашого регіону з Королівством Швеція.
        Зокрема, можливими сферами для розвитку відносин, на думку учасників зустрічі, є промисловість, освіта, медицина, IT-технології.
        Так, Мартін Хаґстрьом розповів про те, що в Харкові відкривається філія Beetroot Academy.
        «Це некомерційний освітній підрозділ Beetroot - шведсько-української IT-компанії з клієнтами в більш ніж 20 країнах світу. Академія працює в 10 областях України і буде розширювати свою мережу за підтримки Посольства Швеції. Ми знаємо, що в Харкові сильна сфера IT, багато навчальних закладів, які готують фахівців. Упевнений, що співпраця в цьому напрямку буде корисною і для вас, і для нас», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні.
        Окремо учасники зустрічі зупинилися на питаннях, пов'язаних зі співробітництвом у сфері охорони здоров'я. Юлія Світлична виступила з пропозицією залучити шведських фахівців до створення нового онкоцентру в Харкові.
        «Також ми зацікавлені в спільних проектах надання медичної допомоги військовослужбовцям, що отримали поранення в зоні ООС. У Харкові розташований військовий госпіталь і низка інших реабілітаційних установ. До цієї роботи залучаємо наших іноземних партнерів. Наприклад, у питаннях протезування співпрацюємо з колегами з Ізраїлю», - розповіла глава ХОДА.
        Юлія Світлична і Мартін Хаґстрьом також обговорили можливості розвитку бізнес-зв'язків і налагодження українського експорту до Швеції. Керівник області запропонувала організувати спільно з Харківською торгово-промисловою палатою презентаційний захід, щоб розповісти нашим підприємцям про можливості співпраці зі Швецією.
        Крім того, сторони зупинилися на питаннях децентралізації. Мартін Хаґстрьом розповів про проекти Посольства Швеції, спрямовані на підтримку громад. Це проекти в сферах екології, енергоефективності, освіти та ін.
        Юлія Світлична запевнила, що обласна адміністрація надасть можливу інформаційну та організаційну допомогу в залученні до цих проектів ОТГ Харківської області.
        «Всі об'єднані територіальні громади Харківщини фінансово самодостатні. Ми не гналися за показниками, а дали людям можливість об'єднуватися добровільно - усвідомлено і обдумано, - підкреслила глава ХОДА. - Чотири роки децентралізації в Україні дають результат - це будівництво і ремонти важливих соціальних об'єктів. Ми відновили об'єкти, які були заморожені по десять років. Це дає нам можливість демонструвати людям, що Україна рухається в правильному напрямку».
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання