Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Служби зайнятості День народження

    Державна служба зайнятості була створена на підставі постанови Кабінету Міністрів Української РСР від 21.12.1990 № 381 «Про створення державної служби зайнятості в Українській РСР» шляхом перебудови діючої на той час служби працевлаштування на спеціалізовану службу, до завдань якої належить забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з регулюванням зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян. Основним законодавчим актом, який регулював діяльність новоствореної державної служби зайнятості, був Закон України «Про зайнятість населення» від 01.03.1991 № 803-ХІІ (втратив чинність з 01.01.2013 у зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI).
        Цього року 21 грудня Служба зайнятості відзначатиме 28-річчя від дня створення.
        Рік, який минає для служби зайнятості, як і для всієї держави проходить під знаком реформування і визначає нову якість соціальної політики держави.
        Сьогодні перелік послуг для безробітних громадян не обмежуються лише підбором роботи. Вони можуть отримати кваліфіковану допомогу профконсультантів, взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, скористатися виплатою допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи, а також безкоштовно здобути затребувану на ринку праці професію, підвищити кваліфікацію. За допомогою електронної черги громадяни можуть самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на відвідування до будь-якого центру зайнятості, реалізовано Електронний кабінет шукача роботи (ЕКШ). Географія навчання безробітних сьогодні виходить за межі області. В 11 областях України створені центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
        Служба зайнятості пропонує послуги з профнавчання не лише зареєстрованим безробітним. Особи старше 45 років для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці можуть отримати ваучер на навчання.
        Вже 28 років служба зайнятості співпрацює з роботодавцями і підтримує будь-які ініціативи, що сприяють працевлаштуванню громадян, забезпечують їх гідними умовами праці та заробітною платою.
        З початку 2018 року Богодухівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості укомплектувала понад 2874 вакансій, працевлаштовано за сприянням служби зайнятості 2839 пошукачів роботи. На замовлення роботодавців професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації пройшли 385 безробітних. Крім того, 637 осіб за направленням служби зайнятості були залучені до тимчасових та громадських робіт.
        Сьогодні служба зайнятості реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові технології підбору кадрів, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн – співбесіда з роботодавцем, електронний кабінет роботодавців тощо. Застосовуються концепції рекрутингу, коли служба зайнятості для підбору роботи громадянам та кадрів для роботодавців використовує не лише власні ресурси (бази вакансій та безробітних), а й інші джерела, зокрема сайти пошуку роботи, оголошення в ЗМІ тощо.
        Фахівці служби зайнятості з особливою увагою ставляться до учасників антитерористичної операції, а з 30 квітня 2018 року Операції Об'єднаних сил . Цього року Богодухівська районна філія ХОЦЗ надавала послуги з підбору роботи, професійного навчання, профорієнтації 16 бійцям АТО, які усі працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.
        Приємно відзначити, що українці розуміють, що сьогодення – час бурхливих змін, тому необхідно швидко адаптуватися до сучасних вимог ринку праці, здобувати нові знання, розвиватися.
        Богодухівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості є тією службою, яка постійно розвивається, дбає про вдосконалення і покращення соціального захисту громадян. Усе це - результат щоденної, самовідданої праці колективу Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості на чолі з директором Надія Лещенко. Колектив здатний професійно виконувати будь-які завдання у сфері зайнятості населення. Працюють тут відповідальні працівники: І. Карлашова, О. Філіпова, Н. Остапир, Т. Бондаренко, І. Желяскова, Т. Середа, Л. Омеляненко, Л. Котлярова, О. Потрух, О. Носенко, Ю. Бугайова, О. Рябуха, В. Морозко, С.Перепелиця, І. Ткаченко.
        З нагоди дня народження служби зайнятості щирі вітання усім працівникам служби зайнятості, а також усім, хто стояв у витоків створення служби (Т. Клочко, В. Ручйова) з Днем народження. Миру і злагоди, міцного здоров’я, успіхів, завзяття та оптимізму, віри, надії і любові.
        Ми вдячні органам влади, місцевого самоврядування, соціальним партнерам, усім роботодавцям, які співпрацюють зі службою і не стоять осторонь наших проблем і надалі хочемо бути надійними та ефективними партнерами.
        Богодухівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості і надалі продовжить активну роботу в досягненні своєї мети – бути корисними людям.
       

    Н.В. Лещенко

    Директор Богодухівської

    районної філії ХОЦЗ


       
       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання