Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником Богодухівського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області Е.В.Коваленком

    Нещодавно в редакції газети «Маяк» пройшла пряма телефонна лінія з начальником Богодухівського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області Е.В.Коваленком. Друкуємо запитання читачів, які найбільше їх хвилюють, і відповіді на них.

    - Я жителька міста, маю 17-річну доньку. Мене дуже хвилює питання дозвілля нашої молоді на дискотеках. Чесно кажучи, дивлячись на поведінку сучасних молодих людей, страшно дитину відпускати ввечері. Чи здійснюється охорона правопорядку у таких місцях відпочинку?

    - Одразу хочу наголосити, що вже давно у нас немає патрульно-постової міліції, яку скоротили. Але все-таки наші працівники здійснюють патрулювання у місті у вечірній час у вихідні дні, за рахунок особистого часу. Адже всі ми розуміємо, що така охорона порядку дуже важлива. З першого січня поточного року патрулювання у районі проходить досить активно. На вихідні і святкові дні у вечірній час у центрі населених пунктів району задіяна найбільша кількість особового складу, яка здійснює охорону правопорядку. А, взагалі, хочу сказати, що сьогодні, згідно з законодавством, охорону порядку на дискотеках має забезпечувати сам власник дискотеки. І у цьому питання, треба сказати, є позитивні зрушення. Наприклад, ми досягли того, що дискотеки працюють тепер відповідно до режиму роботи; у приміщеннях, принаймні, міських дискотек, забезпечено відеоспостереження тощо. Але все одно і протоколи складаємо, і попереджаємо молодь, і караємо адмінштрафами за неналежне поводження у громадських місцях. Тож усім, і передусім, самим батькам треба звертати особливу увагу на виховання своїх дітей, адже все починається з сім’ї.

    - Едуарде Вікторовичу, як бореться міліція з незаконними точками прийому металобрухту?

    - Питання діяльності нелегальних пунктів приймання металобрухту є досить актуальним, оскільки не втрачає своєї актуальності проблема крадіжок предметів із вмістом кольорових і чорних металів. Злочинці скоюють крадіжки з дачних будинків та господарств громадян, не оминають металеві опори повітряних ліній електропередач, розукомплектовують обладнання господарств різних форм власності. Ні для кого не буде таємницею, що викрадені речі вони несуть саме на пункти прийому металобрухту, більшість з яких діють без відповідних дозволів. Тож ми, працівники міліції, постійно проводимо профілактичні рейди, під час яких виявляємо та припиняємо діяльність незаконних металоприйомних пунктів, притягуємо до відповідальності порушників чинного законодавства у сфері, що регулює здійснення операцій з металобрухтом. Цього року дев’ятьох осіб ми притягнули до адміністративної відповідальності, на них накладено штраф. Також було порушено дві кримінальні справи за ст. 213 КК України.

    - Якою має бути сума крадіжки, щоб порушити кримінальну справу проти крадія?

    - На сьогодні кримінальна відповідальність за крадіжку виникає при вартості майна на суму, що перевищує 107 грн. 30 коп. (0,2 податкової соціальної пільги).

    - Скажіть, будь ласка, які злочини переважають у богодухівській статистиці?

    - Як завжди, у нас переважають крадіжки. Протягом поточного періоду 2012 року порушено 82 кримінальні справи, з яких на сьогодні розкрито 34, що становить 41%. Що в основному крадуть? Металобрухт, мобільні телефони, особисті речі. За цей період було також виявлено 12 наркозлочинів, 3 вбивства. Всі ці злочини розкриті.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання