Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з заступником начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Назаренко Інною Миколаївною

    У кінці серпня відбулася «пряма лінія» з заступником начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Назаренко Інною Миколаївною на тему «Про прядок забезпечення санаторно-курортними путівками пільгових категорій громадян»

    Тих, хто зателефонував на «пряму лінію», цікавило саме питання забезпечення санаторно-курортними путівками.

    Хто саме має право на ці путівки?

    Кабінетом Міністрів України 22 лютого 2006 року була затверджена Постанова №187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівкам деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення», згідно з якою управління має право надавати путівки до санаторно-курортних закладів відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про жертви нацистських переслідувань».

    Безплатні санаторно-курортні путівки ( за рахунок коштів державного бюджету) надаються в порядку черговості в міру надходження путівок:

    • інвалідам усіх категорій (один раз на рік);
    • ветеранам війни (інваліди війни, учасники бойових дій один раз на рік та учасники війни один раз на два роки);
    • особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (один раз на два роки);
    • особам, зазначеним в у ст. 6-1 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» (один раз на рік).

    Усі зазначені вище особи повинні за зареєстрованим місцем проживання перебувати на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення. Для цього необхідно надати заяву, довідку медичного закладу встановленого зразку (форма 070/о), копію паспорту та пільгового посвідчення. Особи, що перебувають на обліку в інших органах, путівки одержують за місцем пенсійного обліку.

    Герої Соціалістичної Праці одержують путівки в поліклініці або за місцем останньої роботи.

    Працюючі особи можуть отримати путівку в управлінні у тому випадку, якщо ними буде надана довідка з місця роботи про те, що протягом попереднього року безплатна путівка в санаторно-курортні заклади не надавалась.

    Особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи путівки надаються згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2000 р. №800. Оздоровлення даної категорії здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, що виділяються для здійснення заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення.

    Громадянам, які отримали інвалідність внаслідок трудового каліцтва, забезпечуються санаторно-курортними путівками з Фонду соціального страхування від нещасних випадків, але можуть забезпечуватись путівками для лікування супутніх захворювань відповідно до медичних рекомендацій органами праці та соціального захисту населення.

    Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року №785 за бажанням інвалідів війни замість путівки до санаторно-курортних закладів вони можуть отримати грошову компенсацію за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від медичних показань.

    У 2012 році згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» розмір компенсації складає:

    • інвалідам війни І- ІІ групи - 320 гривень;
    • інвалідам війни ІІІ групи - 240 гривень.

    Підставою для виплати грошової компенсації є такі документи:

    • заява про виплату грошової компенсації;
    • посвідчення, що підтверджує належність до категорії громадян, які мають право на даний вид компенсації.

    Учасникам бойових дій, учасникам війни, ветеранам праці компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується за їх бажанням у розмірі вартості самостійного санаторно-курортного лікування на час проведення оздоровлення, але не більше ніж середня вартість санаторно-курортної путівки, визначеної Мінсоцполітики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням з Мінфіном щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про державний бюджет на поточний рік (320 грн. на 2012 рік).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання