Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Державна фінансова підтримка сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району

    У державному бюджеті на 2018 рік для фінансування державних програм підтримки сільськогосподарських товаровиробників було передбачено більше 14,1 млрд. грн. Для порівняння: у 2017 році на ці потреби виділялось майже 9,5 млн. грн. За підсумками 2018 року Міністерство аграрної політики та продовольства виплатило аграріям за програмами державної підтримки 4 млрд. 166,2 млн. грн.
        За даними міністерства, за програмою здешевлення кредитів аграрії отримали 265,9 млн. грн. Спочатку ця програма була розрахована на 66,0 млн. грн, але після перерозподілу коштів збільшена до 266,0 млн. грн.
        Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі, порядок використання коштів державного бюджету та конкретні напрями їх виплат за цією програмою затверджені постановою Кабінету міністрів України від 13 лютого 2012 року № 104. Ця програма спрямована на збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення продуктивності в сільському господарстві, сприяння розвитку аграрного ринку та забезпечення продовольчої безпеки.
        Для фінансування даної програми було виділено 1 млрд. грн., який у грудні був скорочений до 210,0 млн. грн, з яких було використано 203,3 млн. грн. За даною програмою у районі отримано державну підтримку ПП «Агрофірма Світанок» за придбання садивного матеріалу (саджанці грецького горіху та фундука) у сумі 879,6 тис. грн.
        Програма з підтримки тваринництва була найбільшою програмою державної підтримки агропромислового комплексу зі стартовими 4,0 млрд. грн, проте в грудні ця сума скорочена до 2,4 млрд. грн. З цих коштів було виплачено 2 млрд. 389,8 млн. грн.
        У районі державну підтримку за вирощений молодняк великої рогатої худоби отримали 290 фізичних осіб на суму 690,6 тис. грн.
        Програми державної підтримки агропромислового комплексу на 2019 рік включають 800,0 млн. грн підтримки фермерам, 244,5 млн. грн – на кредити фермерським господарствам, 127,2 млн. грн – здешевлення кредитів для аграріїв, 400 млн. грн – підтримка хмелярства, закладення молодих садів, виноградників і ягідників. На програму підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, а також рибництва в 2019 році заплановано 3,5 млрд. грн, фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників (дотації на придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, вагонів) – близько 881,8 млн. грн.
       
       


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання