Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з першим заступником голови райдержадміністрації Кириченком Олександром Івановичем

    4 вересня 2012 року відбулася чергова «пряма лінія» з першим заступником голови райдержадміністрації Кириченком Олександром Івановичем на тему «Суспільство проти корупції»

    Які існують обмеження для державних службовців щодо сумісництва з іншими видами діяльності відповідно до нового антикорупційного законодавства?

    Відповідно до статті 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» державним службовцям забороняється:
    - займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю;
    - входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку;
    - володіти корпоративними правами будь-якого товариства, бути учасником або акціонером товариства, що має на меті отримання прибутку.

    Дозволяється займатися викладацькою, науковою і творчою діяльністю, медичною практикою, інструкторською та суддівською практикою із спорту.

    Також дозволяється здійснювати функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляти інтереси держави чи територіальної громади в раді товариства (спостережній раді), ревізійній комісії господарського товариства.

    Яка відповідальність за корупційні правопорушення?

    За вчинення корупційних правопорушень особи, зазначені в частині першій статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

    Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, у триденний строк з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили, притягнення до цивільно-правової відповідальності, накладення дисциплінарного стягнення заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

    Державні службовці, яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов'язані з порушенням обмежень, передбачених цим Законом, підлягають звільненню з відповідних посад у триденний строк з дня отримання органом державної влади, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання