Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з військовим комісаром Об'єднаного військового комісаріату С.М.Супруном

    Нещодавно в редакції пройшла пряма телефонна лінія з військовим комісаром Об’єднаного військового комісаріату С.М.Супруном на тему «Призов громадян на строкову військову службу». Пропонуємо запитання-відповіді.

    - Сергію Миколайовичу, розкажіть, будь ласка, про особливості осіннього призову-2012 на строкову військову службу.

    - На підставі Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», Указу Президента України «Про строки проведення чергових призовів», чергові призови громадян на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2012 році №1009/2011 від 31 жовтня 2011 року, з 1 жовтня по 30 листопада цього року проводиться черговий призов юнаків на строкову військову службу. За планом, передбачається призвати 40 чоловік з Богодухівського та Краснокутського районів. Минулого року, приміром, у цей період було призвано 44 юнаків. Явці на призовну дільницю Богодухівського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1994 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народилися у 1987-1993 р.р., у яких закінчилася відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову службу з різних обставин. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою : м. Богодухів, вул. Пушкіна, 34, в зазначений час з документами, що вказані в особових повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу зобов’язані прибути в райвійськкомат 1 жовтня, маючи при собі документи, які засвідчують особу.

    Хочу наголосити, що громадяни, які ухиляються від призову і не з’явилися за повісткою до райвійськкомату, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. До речі, хотілося б додати, що строки військової служби не змінилися: 12 місяців - у Збройних силах; 18 місяців - у Військово-морських силах; 9 місяців мають відслужити призовники, які мають вищу освіту.

    - Я хочу проходити військову службу за контрактом. Куди і до кого треба звернутися?

    - Хочу зазначити, що якщо раніше призовом на військову службу за контрактом займалися територіальні центри комплектування , то зараз це питання у компетенції військових комісаріатів. До нас уже надійшли заявки від командирів військових частин з усієї України - Криму, Західної України, Харківської, Дніпропетровської, Одеської та інших областей - про те, що наразі їм необхідні спеціалісти за різним фахом. Богодухівський військовий комісаріат на ярмарку вакансій, який проходив нещодавно у нашому районі, пропонував юнакам і дівчатам спробувати свої сили на військовій ниві. Хочу відзначити, що велику зацікавленість у службі за контрактом виявили учні Богодухівського аграрного ліцею . До речі, нагадаю статтю 20 Закону України, згідно з якою на військову службу за контрактом приймаються особи віком від 18 до 40 років, включаючи й тих, хто не проходив строкову військову службу, а також жінки, які мають бажання служити в лавах Збройних сил. Тож якщо ви маєте бажання служити за контрактом - звертайтеся до нас. Кожен, хто виявить таке бажання, може вибрати собі військову частину, де він бажає проходити службу, в залежності від спеціальності та дислокації військової частини. Служити за контрактом - справді вигідно.

    - Цікаво дізнатися, який сьогодні стан здоров’я юнаків-призовників?

    - На жаль, статистика показує, що стан здоров’я наших земляків-призовників з кожним роком погіршується. Щороку медичні комісії фіксують патології юнаків, які проходять огляд. Переважна більшість юнаків мають терапевтичну або ортопедичну патологію. Серед призовників поширені серцево-судинні та шлунково-кишкові захворювання, плоскостопість, сколіоз тощо. І така ситуація, як свідчить статистика, характерна для всіх регіонів України.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання