Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про скорочення неформальної зайнятості району

    на засіданні колегії районної державної адміністрації розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Інна Назаренко. Вона зазначила, що одним із негативних явищ сучасного ринку праці України є переміщення частини зайнятого населення з офіційного сектора економіки до неофіційного, тіньового.
        З метою забезпечення захисту прав і гарантій найманих працівників, недопущення використання робочої сили без належного оформлення трудових відносин з роботодавцем, створення нових робочих місць, розпорядженням голови районної державної адміністрації № 650 від 04.10.2005 створено робочу комісію з подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць.
        Протягом І півріччя 2019 року проведено моніторинг 99 суб’єктів господарювання району щодо забезпечення легалізації трудових відносин з метою скорочення обсягів нелегальної праці та нелегальної зарплати.
        Проводилась інформаційно-роз‘яснювальна робота, спрямована на поширення інформованості населення щодо переваг офіційної зайнятості.
        Важливим завданням є контроль за забезпеченням підвищення мінімальної заробітної плати, особлива увага звертається на недопущення вирівнювання зарплат некваліфікованих та високопрофесійних працівників, скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час. Так, протягом І півріччя спеціалістами управління соціального захисту населення проведено моніторинг рівня оплати праці на 153 підприємствах, в організаціях та установах району та у 99 суб’єктів підприємницької діяльності.
        Проведено 6 засідань робочої комісії, на яких були запрошені та звітували 13 роботодавців з питань виплати заробітної плати у розмірі менше мінімальної.
        Основна причина низького рівня заробітної плати в районі – застосування скороченого робочого дня.
        Також, причинами, які вплинули на зниження рівня заробітної плати є невідпрацьований повний місць; працівники сільськогосподарських підприємств працюють на відрядній формі оплати та не виконали норму виробітку, отже отримали заробітну плата у відсотку виконання норми виробітку. Робітників, які отримують заробітну плату нижче гарантованого державою мінімуму не встановлено.
        Керівникам проаналізованих підприємств, організацій та установ було рекомендовано вжити заходів щодо підвищення заробітної плати працівникам. З початку 2019 року у 40 суб`єктів господарювання забезпечений контроль за своєчасним впровадженням на підприємствах, в установах та організаціях визначеного державою мінімального рівня заробітної плати.
        В результаті проведеної роботи рівень заробітної плати у І кварталі 2019 року в районі склав 6016 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 16,4 % та у 3 рази перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи.
        З метою недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати в районі щомісячно та щотижнево проводиться моніторинг за своєчасною виплатою заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності Станом на 01 липня 2019 року в районі заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання