Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником відділу призначення пенсій Управління Пенсійного фонду України у Богодухівському районі Т.І.Дубініною

    Нещодавно в редакції газети «Маяк» пройшла пряма телефонна лінія з начальником відділу призначення пенсій Управління Пенсійного фонду України у Богодухівському районі Т.І.Дубініною на тему «Порядок проведення перерахунку пенсій».

    - Тетяно Іванівно, поясніть, будь ласка, чи має право на достроковий вихід на пенсію мати інваліда з дитинства?

    - Зауважу, що зазначена норма закону зберігається. Жінки, які народили п’ятеро або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, а також матері інвалідів з дитинства, які виховали їх також до шестирічного віку мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу. Також у разі відсутності матері або за її вибором, якщо виховання п’ятьох або більше дітей чи дитини-інваліда здійснювалось батьком, йому призначається дострокова пенсія за віком після досягнення 55 років та за наявності не менше 20 років страхового стажу.

    - Як зараховується стаж за період роботи на Далекій Півночі?

    - Період роботи в районах Далекої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Далекої Півночі до 1 січня 1991 року зараховується в порядку, передбаченому законодавством, що діяло до 1 січня 1991 року.

    Пільгове обчислення страхового стажу застосовується для тих осіб, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, та на яких поширювались пільги, передбачені для працюючих в зазначених місцевостях.

    Пільгове обчислення страхового стажу проводиться на підставі трудової книжки або письмового трудового договору, або довідки, в яких зазначено періоди роботи на Крайній Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, а також зазначено право користування пільгами, які були на той час передбачені нормативно-правовими документами колишнього СРСР.

    - На яких умовах призначається пенсія за вислугу років працівникам охорони здоров'я?

    - Такий вид пенсії як за вислугу років, збережено і після введення Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». Працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення мають право на пенсію за вислугу років при наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років за Переліком закладів і установ та посад, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 р. №909. Пенсія призначається незалежно від віку та при умові залишення роботи, що дає право на такий вид пенсії.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання