Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківська область отримала 11 апаратів ШВЛ

    Нову техніку придбано коштом обласного бюджету.
       
        «Ми передали обласній клінічній лікарні 11 апаратів для штучної вентиляції легень. З них 6 - стаціонарні апарати виробництва США, які залишаються тут, в інфекційних лікарнях, і далі буде визначено, яка кількість залишається в дорослій, яка передається в дитячу. Але основне навантаження зараз покладається на саме дорослу інфекційну лікарню, тому більшість точно залишиться тут. Ще 5 апаратів німецького виробництва – портативні. Вони будуть передані для встановлення в каретах «швидкої допомоги», - повідомив голова ХОДА Олексій Кучер.
       
        Він також наголосив, що область отримає ще ШВЛи, у тому числі придбані за небюджетний кошт.
       
        «Ми займаємось вирішенням цього питання постійно. Зараз великі потреби в цих апаратах по всьому світу: за них конкурують навіть не міста чи регіони, а держави між собою. Держави купують цілі заводи в Китаї для того, щоб виробляти ШВЛ-апарати для своїх громадян», - відзначив голова ХОДА.
       
        Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов повідомив, що реанімаційне відділення закладу розраховано на 6 ліжок, зараз у ньому знаходяться 2 людини – одна з підтвердженим захворюванням на СOVID-19, інша – з підозрою на коронавірус. Обидва пацієнти – не на апаратах ШВЛ.
       
        «Якщо хворих буде більше, реанімаційне відділення розширимо до 12 ліжок. У нас є 4 бокси, в кожному буде по 3 апарати ШВЛ і 3 ліжка», - розповів Павло Нартов.
       
        Під час відвідування обласної інфекційної лікарні Олексій Кучер також з’ясував у директора Павла Нартова інформацію про поточні потреби закладу. Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» повідомив, що наразі заклад забезпечений усім необхідним, запаси постійно поповнюються – у тому числі за спонсорської допомоги.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання