Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Харківської області

    16 квітня під головуванням голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія КУЧЕРА відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області в режимі відеоконференції, під час якого обговорювалося питання щодо введення додаткових заходів боротьби з поширення коронавірусу COVID-19 на території Харківської області. Під час заходу Олексій КУЧЕР черговий раз наголосив на важливості дотримання карантинних заходів на території Харківської області під час святкових днів.
       
        «Зверніться до своїх вірян та повідомте, що найкраще ставлення до карантинних заходів - це перебування не в церкві, а вдома, - звернувся до представників релігійних конфесій голова ХОДА. - Ми створюємо ці умови, ми залучаємо телебачення - обласне, національне, яке буде транслювати всі релігійні обряди, котрі будуть проходити по всій країні, а також у нашому регіоні. Буде можливість бути залученими до цих обрядів дистанційно, і ми просимо вас залишатися вдома. Це на сьогодні - найважливіше».
       
        За інформацією заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, дієвість додаткових обмежувальних заходів можна побачити на позитивному досвіді західних областей України та міста Київ.
       
        Як зазначив Олексій КУЧЕР головним санітарним лікарем України рекомендовано місцевій владі заборонити роботу ринків до кінця карантину. «Враховуючи цю рекомендацію, сьогодні прийняли рішення на нашій комісії, щоб всі органи місцевого самоврядування розглянули це питання і вирішили цю проблему щодо закриття ринків, які працюють, зокрема, і на території міста Харків», - повідомив Олексій КУЧЕР. За словами заступника голови ХОДА Тараса ПАСТУХА, ігнорування рекомендацій призведе до можливого швидкого поширення коронавірусної інфекції на території Харківської області.
       
        «Люди не підуть до церков, але все одно більшість з них буде намагатися зберегти ту пасхальну традицію, їм потрібно відвідати традиційні ринки, магазини, і все це може призвести до великого скупчення в магазинах, ринках і може сприяти швидшому поширенню інфекції», - зазначив Тарас ПАСТУХ.
       
        У рішенні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки рекомендовано органам місцевого самоврядування припинити функціонування ринків не лише під час визначених святкових днів, а й до кінця карантинних заходів.
       
        В заході взяли участь голова районної державної адміністрації Анатолій РИСЦОВ, голова місцевої КТЕБ і НС, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та закладів охорони здоров’я.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання