Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Богодухівське відділення УВД ФСС України в Харківській області інформує

    Стрімкий розвиток технологій і виробництва повсякденно підвищують вимоги до якості виконання службових обов’язків кожного працівника, що, в  першу чергу, стосується дотримання правил техніки безпеки, виконання яких є запорукою збереження працездатності і навіть життя.

    Богодухівське відділення УВДФССУ  постійно проводить аналіз виплати коштів застрахованим особам та стану виробничого і невиробничого травматизму в установах, організаціях та підприємствах зареєстрованих в Богодухівському районі.

    За Iквартал 2020р в порівнянні з відповідним періодом минулого року по Богодухівському району відмічається зростанні кількості лікарняних,  днів тимчасової непрацездатності  працівників, а відповідно і суми допомоги по лікарняним за рахунок Фонду.

    Так за Iквартал 2020 року сума витрат на виплату матеріального забезпечення по Богодухівському районі  склала 2 356 758,67 грн , в тому числі:

    1)       Допомога  по тимчасовій непрацездатності (в т.ч. допомога по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї) – 1 532 593,07 грн  (6840 днів),що  в порівнянні з Iкварталом 2019 року більше на 9%  по кількості днів  та на 23 % більше по сумі витрат.

    2)       Допомога по вагітності і пологах склала 803 665,60 грн (3682дні), що  в порівнянні з аналогічним періодом  більше на 39%  по кількості днів  та на    202 % більше по сумі витрат.

    3)       Допомога на поховання склала 20500,00 грн ( 5 випадків), що на 66 % більше порівнянні з Iкварталом 2019 року

    Аналіз показників рівня тимчасової непрацездатності в оплачених днях показує, що ріст  спостерігається  за рахунок   невиробничого травматизму .

    Аналіз стану та причин  такого зростання свідчить про те, що в районі  відбулося збільшення нещасних випадків невиробничого характеру.  Людина може травмуватися, як на виробництві, так і в побуті. Травми, які трапилися в побуті ще називаються невиробничими.

    Під нещасними випадками невиробничого характеру слід розуміти не пов’язані з виконанням трудових обов’язків травми, у тому числі отримані внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень іншою особою, отруєння, самогубства, опіки, обмороження, утоплення, ураження електричним струмом, блискавкою, травми, отримані внаслідок стихійного лиха, контакту з тваринами, які призвели до ушкодження здоров’я або смерті потерпілих.

    Наслідки травм можуть бути дуже важкими й призводити до втрати дієздатності на певний час або й на все життя. Так  за Iквартал 2019р  Богодухівським відділенням УВДФСС було оплачено  1342 дні лікарняних з причиною захворювання  невиробничого травматизму на  суму 271046,32грн,  а вже у Iкварталі 2020року 1714 дні на суму  423943,86 грн, що більше на 372 дні та  152897,54 грн або на  27% та 56% відповідно.

    АТ «Богодухівський м’ясокомбінат»   незважаючи на те, що кількість травмованих в Iкварталі 2020 року  в порівнянні з  Iкварталом 2019 року зменшилась на  5 застрахованих осіб, ( 9 в 1 Iкварталі 2019 року та 14 в Iкварталі 2020 року), тривалість перебування працівників на лікарняному збільшилась на 47 днів – з 262 днів в Iкварталі 2019 року до 309 днів за Iквартал 2020р, відповідно збільшилась сума виплати  з 26164,82 грн в Iкварталі 2019 року до 32398,92 грн в Iкварталі 2020р;

    В КНП Богодухівська ЦРЛ в Iкварталі 2020р невиробничі травми отримали  5 застрахованих осіб, оплачено 305 днів лікарняних за рахунок коштів Фонду на суму 40430,95 грн, що більше ніж за відповідний період минулого року на 1 застраховану особу тривалістю 142 дні та сумою допомоги 16559,99 грн.

    По Богодухівській міській  раді відбулося значне збільшення невиробничого травматизму з 2 чоловік в Iкварталі 2019 року  тривалістю  30 днів, оплачено  5094,60 грн, до 5 застрахованих осіб в Iкварталі 2020 року, відповідно237 днів, оплачено 47897,94 грн в Iкварталі 2020р.

    Незважаючи на незначне зменшення невиробничого травматизму в  ДП «Гутянське  лісове господарство»з 3 застрахованих осіб-165 днів, сума допомоги з тимчасової  втрати працездатності  становила 97900,64 грн в Iкварталі 2019року, до 2 застрахованих осіб тривалістю 114 днів, оплачено  134625,71 грн, тобто в I кварталі 2020 року сума витрат на оплату лікарняних із зазначених причин збільшилась на 27%.                                                       

    Аналіз нещасних випадків невиробничого характеру свідчить, що найбільше травм трапляються через випадкове падіння. На другому місці – травмування внаслідок випадкової дії неживих механічних сил. На третьому місці - ДТП.

    Аналіз обставин при яких сталися нещасні випадки показує, що основними причинами травмування є особиста необережність людей, недодержання правил безпеки при використанні предметів, що рухаються обертаються та розлітаються, нехтування правилами пожежної безпеки, дорожнього руху.

    Звертаємо Вашу увагу на роль комісії (уповноваженого) із соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

    Так комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства діє відповідно до частини третьої статті 30 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і в своїй діяльності керується вказаним Законом, Статутом Фонду соціального страхування України,  Положенням, а також іншими нормативно-правовими актами, що регулюють питання матеріального забезпечення за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням. Веде облік осіб, які часто та довго хворіють (особи, які за останні 12 місяців були непрацездатними з приводу одного захворювання не менше трьох випадків із загальною кількістю днів непрацездатності 30-40 днів або з приводу різних захворювань не менше чотирьох випадків за останні 12 місяців із загальною кількістю днів непрацездатності 40-50 днів), а також осіб, які отримали листки непрацездатності у зв'язку із невиробничими травмами, аналізує, інформує та вносить пропозиції з питань зниження рівня захворюваності роботодавцю та представнику застрахованих осіб. Вносить пропозиції роботодавцю щодо відшкодування Фонду витрат по коштах Фонду, проведених з порушенням чинного законодавства або використаних не за призначенням, ініціює перед робочим органом виконавчої дирекції Фонду або його відділенням питання про відшкодування Фонду витрат на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв'язку із травматизмом невиробничого характеру у випадках, якщо це сталося з вини інших юридичних або фізичних осіб.

    У зв`язку з чим  нагадуємо керівникам підприємств, головам комісії (уповноваженим) із соціального страхування, спеціалістам служб охорони праці, представникам профспілок, що основним шляхом зменшення невиробничого травматизму є, насамперед,  виконання  таких  загальних вимог безпеки:

    -суворо дотримуватися правил безпеки незалежно від місця перебування: на роботі, удома чи на вулиці;

    -уникати небезпечних місць, обирати найбезпечніший маршрут свого руху;

    -не перебувати на виробничих об’єктах, будівельних майданчиках без дозволу, супроводу служби технічного нагляду та в аварійних приміщеннях;

    -бути обережним у місцях можливих обвалів та падіння предметів з висоти.

    Для того, щоб у людини сформувалися світогляд і навички безпечної поведінки (необхідність враховувати всі ризики в навколишньому світі), їй потрібно:

    -перед виконанням будь-яких дій незмінно пам’ятати, до яких наслідків може призвести необережне поводження з вогнем, перехід дороги в невизначеному місці або невикористання засобів захисту, тощо;

    - виробити чітке розуміння, що краще безпечніше, ніж швидше;

    -постійно вчитися на помилках інших людей (потерпілих, травмованих, загиблих);

    -зрозуміти, що після впливу на організм людини шкідливих і небезпечних факторів вороття до здорового та повноцінного способу життя вже може і не бути;

    -розвивати інстинкт самозбереження як природний спосіб уникнути небезпеки під час виникнення екстремальних ситуацій.

    Бережіть себе і своїх близьких!  Бережіть своє життя і здоров'я та життя  інших людей! Прищеплюйте суспільству правильну модель поведінки, при якій життя і здоров’я є пріоритетними цінностями.

    Богодухівське відділення УВД ФСС України в Харківській області


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання