Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Пам’ятка історії Богодухівщини: Ремісниче училище

    7 грудня 1911 року у Богодухові на базі залізничних майстерень відкрито ремісниче училище, у якому навчалося 23 учні. У навчальних майстернях училища виготовлялись та ремонтувались екіпажі для земських кінно-поштових станцій, віялки тощо.
       
        У 1915 році ремісниче училище реорганізовано в середньо-технічне, і в той же час при ньому залишилась існувати професійна школа з будівельних професій. Незабаром ці дві школи об’єднались в одну і на їх базі створено Богодухівську професійну школу з механічних спеціальностей.
       
        Із встановленням радянської влади школа отримує нову назву – Богодухівське перше радянське технічне училище.
       
        У роки колективізації у приміщенні розташовується дорожньо – механічний технікум, який проіснував нетривалий час і у зв’язку з переведенням його із Богодухова, у 1933 році припинив своє існування. У цьому ж році на його базі створений навчальний комбінат.
       
        У 1934 році навчальний комбінат перейменовано в школу комбайнерів, а з 1940 року – Богодухівська школа механізації сільського господарства.
       
        Під час Другої світової війни заняття в приміщенні не проводились. Тільки у 1944 році училище відновило свою діяльність під назвою ФЗН №15(фабрично-заводське навчання)
       
        У 1946-1947 роках ФЗН №15 змінило назву на Богодухівське ремісниче училище №21, а згодом на Богодухівське ремісниче училище механізації сільського господарства №1. На початку 1980-х років училище отримує нову назву – СПТУ № 51, та залишає стіни цього старовинного будинку. Сьогодні в цьому приміщенні розміщено кафе «Багдад».
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання